Title of a News Article

Çocuk kütüphanesi hizmete açıldı

.

Çocuk kütüphanesi hizmete açıldı
banner206

Eğitime ve gençlere yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için Turgut Özal Parkında inşa ettiği  Çocuk Kütüphanesini törenle hizmete açtı.

Çocuklarda okuma alışkanlığının artırılmasının yanı sıra eğitim görmekte olan öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanması için Turgut Özal Parkında 900 metrekarelik modern kütüphane inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Dünya klasiklerinden Türk edebiyatı klasiklerine uzanan 1700 eseri kütüphanede çocukların hizmetine açtı.

Öğrencilerin sanal ortamda araştırma yapmalarına olanak sağlayacak bilgisayarlar da bulunduğu Modern Kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kütüphanelerin çocukların eğitimlerine katkı vermesi adına temel alt yapı olduğunu belirtti.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BİR TOPLUMA YÖN VERECEK TEK ŞEY OKUMAKTIR"

Bir topluma yol ve yön verebilecek tek şeyin okumak olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi,  Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ve gençlere her zaman destek olacağını belirtti.

Konuşmasında gençlerin  aydınlanmasının ülkenin geleceğinin aydınlanması olduğunu ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Toplumların gelişmesini sağlayan ve atalarımızın belirttiği gibi ağaç yaşken eğilir misaliyle çocuk kütüphanesini açıp gençlerimizin hizmetine sunacağız. Turgut Özal Parkı içerinde 600 Metrekare açık alanı ve 300 metrekare de kapalı alan üzerine kurduğumuz kütüphanemizde; 1700 kaynak bulunmakta. Çocuklarımızın tercihi alındığında ilerleyen zamanlarda kaynaklarımız daha arttırılacaktır. Sanal ve dijital anlamda bir çok kaynağı bulabildiğimiz gibi istediğimiz çalışmaları da yapabiliyoruz. Fakat hiç bir şey kitap okumak gibi güzel  ve geliştirici değildir. Sanal ve Dijital ortamda ne kadar okursak okuyalım anlama ölçüsü bakımından yeterli değildir. Kütüphaneler klasiktir ama toplumu her zaman geliştirir. Bir topluma yol ve yön verebilecek tek şey okumaktır. Dinimizin gereği olduğu gibi ilk emir 'Oku' ile başlar. Geleceği inşa edecek olan çocuklarımızın bu günü çok yerinde ve zamanında değerlendirmeleri lazım. Şehrimizi sevdiğimiz gibi gençlerimizi de sevmeliyiz. Açılışını gerçekleştireceğimiz bu kütüphanenin çocuklarımızın eğitimlerine katkı vermesi adına temel alt yapı olacaktır. Allah hayırlı uğurlu etsin, çocuklarımızın yüzünün gülmesi demek bizim de yüzümüzün gülmesidir. Onların eğitimle donanması bizim geleceğimizin aydınlamasıdır" şeklinde konuştu.

 

VALİ KÜÇÜK'TEN EĞİTİME DESTEK VEREN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Eğitime verdikleri desteklerden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Böylesine önemli bir eğitim merkezini kentimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Dünyada icat edilmiş en güzel şeyin şey kitap olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Beynin gelişmesi için Dünyada icat edilmiş en güzel şeyin şey kitaplardır. Sadece kitap okunduğu zaman beyin harekete geçmekte. Vücut sporcularının vücutlarını geliştirebilmeleri için spor ve jimnastik çalışması yapmaları gerekir. Beynimizin de harekete geçmesi için gelişmesi için kitap okumamız gerekir. Kitap okuyarak beynimiz egzersiz yapmış olur. Kitap okuyanın gönlü geniş olur, zekası kıvrak olur, atik olur ve problemleri hemen çözer. Önceki gün kentimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Şanlıurfa'mıza Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 10 adet semt sahası yapılacağını ve bunun da 3 ay içersinde tamamlanarak çocuklarımızın hizmetine sunulacağı müjdesini verdi. Bu semt sahalarının içersinde basketbol, futbol ve voleybol sahaları yer alacak. İkinci bir müjdemiz ise yine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ücretsiz sinema da çocuklarımızın hizmetinde olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize ait iki otobüs okullarımızdaki öğrencilerimizi alarak her gün bir okulu ücretsiz sinemaya götürmüş olacak. Böylesine önemli bir eğitim merkezini kentimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" dedi

Öte yandan gerçekleştirilen açılış törenine; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Metin ilci, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfalı STK Temsilcileri, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195