Title of a News Article

Çocuklardan örnek alınacak eylem...

Çocuklardan örnek alınacak eylem...
banner206

Şanlıurfa’da, ‘Kitaplarla Barışıyoruz’ adıyla 1 Nisan günü başlayan 51. Kütüphane Haftası’nda, TEGV, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için, meydanlarda, parklarda, sokaklarda eş zamanlı kitap okuma eylemi düzenledi.

Bu sene 20. yaş gününü kutlayan Türkiye’nin dört bir yanında eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ve Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Osman Ertörer İlkokulu’nda 51. Kütüphane Haftası nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirdi.

Osman Ertörer İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri de Kütüphane Haftası’nı kutlamak amacıyla hummalı çalışmalar yaptılar. Hazırladıkları pankartlarıyla birlikte önce okullarından çıkıp kitap okuyacakları parka doğru yönelen çocuklar, yol boyunca kitap okumanın önemi ile ilgili sloganlar atarak çevredeki insanları da kitap okumaya davet ve teşvik ettiler. Çevredeki insanların şaşkın bakışları arasında Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na giden çocuklar burada önce kitap okumanın önemini anlatan şiirler okuyarak kitap sevgisini anlattı, ardından yarım saat boyunca kitaplarını okuyarak asıl amaçlarını sergilemiş oldular.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Aygaz 5 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Nihat Türkmen yaptığı açıklamada; “Kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını hedeflediğimiz bu zamanlarda Osman Ertörer İlkokulu öğretmenleri ve idarecilerinin bu konudaki hassasiyeti ve çocukların kitap aşkının tetiklediği bu çalışmayı yapmak bizler için çok büyük bir keyifti. Çocuklar hiç kimseden yardım almadan kendi pankartlarını ve sloganları kendileri hazırladılar. Parka gittiğimiz yol boyunca sloganlar atarak insanların ilgisini topladılar ve bilgilendirmeler yaptılar. Ailelerin de desteği çocuklar için çok önemli. Bu organizasyon boyunca aileler de çocuklarına destek olarak onların kitap ilgisini daha üst seviyelere taşımaya çalıştı. Bu çalışma dolayısıyla öncelikle çocuklarımızı yaptıkları keyifli organizasyon için tebrik ediyorum. Okul idaresi ve öğretmenlerimiz de bu çalışmaya gereken desteği vererek kitap okuma kültürünün yaygınlaşması hususunda gelecek nesillere katkı sağlamaları hepimizin kalbinde, yüreğinde bir umut ışığıdır. Çalışmada katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195