Title of a News Article

Coşkun, çıkan kararname ile ilgili konuştu

Coşkun, çıkan kararname ile ilgili konuştu
banner206
 Memur-Sen’in insiyatifi ve sivil itaatsizlik iradesi kazanım üretmeye devam ediyor. Resmi Gazete’nin 21 Ocak 2017 tarih ve 29955 sayısında yayımlanan yönetmelikle TSK bünyesinde görev yapan üniformalı kadın personel başörtüsü özgürlüğüne sahip oldu. Yayımlanan Yönetmelikle, TSK bünyesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev yapan üniformalı kadın personel başörtüsü takabilecek.
Memur-Sen olarak, kılık-kıyafete ilişkin yasaklar, sınırlamalar, insan haklarına ve onuruna aykırılıklar içeren darbe ürünü Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılması konusunda; geliştirdiğimiz tekliflerle ve hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizlik eylemiyle farkındalık ve kamuoyu baskısı oluşturmuştuk.  Bu duruşumuz çerçevesinde, kamu görevlilerine, öğrencilere ve nihayetinde TBMM’de fiilen uygulanan ve hukuki dayanağı bulunmayan başörtüsü yasağını sona erdiren idari düzenlemeler ve fiili uygulamalar hayata geçirildi.   
Toplu Sözleşme görüşmelerinde  başörtüsü yasağının sona ermediği kurum ve kuruluş, yasaktan kurtulmuş kamu görevlisi kalmaması gerektiği konusundaki teklifimizi masaya taşıdık. Yargı organlarında, TSK’da başörtüsü yasağının hem meslek mensupları açısından devam etmesinin, hukuk devleti ilkesiyle çeliştiğini dile getirdik. TSK bünyesinde görev yapan üniformalı kadın personelin başörtüsü özgürlüğünden faydalanamamasının da hukuka aykırı olduğunu her zeminde dile getirdik.

Yetkili mercileri ziyaret ederek dile getirdiğimiz demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme içerikli taleplerimizden biri olan TSK bünyesindeki personele yönelik teklif ve talebimizi karşılayan Resmi Gazete’nin 21 Ocak 2017 tarih 29955 sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Yönetmeliğiyle” ; TSK bünyesinde görev yapan kadın personelin başörtüsü özgürlüğü hakkına sahip olması hem sivilleşme hem de demokratikleşme noktasında önemli bir adımdır. 

Bu çerçevede, 12 Milyon 300 bin imza toplayarak talep ettiğimiz değişikliklerin, sivil itaatsizlik eylemiyle fiilen hayata geçirdiğimiz özgürlük ikliminin kılık-kıyafet noktasında tam olarak sağlanması amacıyla;  kravat dayatmasının, takım elbise zorunluluğunun, sakal korkusunun, bıyık şeklinin yer almadığı,  başörtüsü yasağının kurum, kuruluş, unvan ve görev ayırımı yapılmadan bütünüyle kaldırıldığı kılık-kıyafet özgürlüğü alanının oluşturulması teklif ve kararlılığımız devam etmektedir. Kamu görevlileri, insan onuruyla ve insan haklarıyla bağdaşmayan yasak, sınırlama ve dayatmalara yer verilmeyen kılık-kıyafet  özgürlüğüne sahip oluncaya kadar Memur-Sen olarak sivil itaatsizlik eylemimizi sürdüreceğiz.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142