Title of a News Article

Coşkun'dan flaş açıklama...

.

Coşkun'dan flaş açıklama...
banner206

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’da 7 Bin öğretmen açığının bulunduğunu belirterek, “Urfa’nın her yıl düzenlenen sınavlarda son sıralarda yer almasının en büyük sebeplerinden birisi de budur. Bu nedenle öğretmen açığının biran önce kapatılmasını istiyoruz” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Milli Eğitim Bakanlığınca   kadrolu öğreten haricinden  artık   sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde   öğretmen adaylarına heyecanlandıran bir atanma umudu yeşerten sözleşmeli  öğretmenlik  ile ilgili  tasarı  mecliste   tartışılmaya başlanmış idi. Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Bin sözleşmeli öğretmenin atanacak olmasını Urfastar’a değerlendirdi. Bu uygulamanın daha önce de hayata geçirildiği ancak başarılı bir sonuç alınmadığından dolayı sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırıdıldığını anımsatan Coşkun, bu uygulamanın yanlış olduğunu savundu.

 

Coşkun:Sözleşmeli öğretmen uygulaması doğru değil

Coşkun, sözleşmeli öğretmen ataması Meclise sunulduğu zaman bir basın açıklaması yaptıklarını dile getirerek, “Daha önceden de bu sözleşmeli öğretmen uygulaması yapılmıştı, aynı hataya düşmemek adına biz bunun uygun olmadığını söylemiştik. Gerekli yerlere açıklamalarda da bulunmuştuk. Çünkü daha önce uygulanan bir verim alınmayan uygulamanın tekrar hayata geçirilmesi bizce uygun değildir. Bizim istediğimizgerçekten öğretmen istihdamının zorluk çekildiği yerlerde böyle cebren görev yaptırılmasından ziyade bunun sosyal özlük, mali haklarında bir iyileştirme yapılarak bunların kendi isteği ile bu tür sıkıntılı, zor olan yerlere gitmesini istiyoruz. Bunun sadece mali açıdan görev yaptırılması belki yetmeyebilir. Bunun yanında özlük hakları bakımından askerlik yapacak öğretmenin kendi bulunduğu yerde öğretmenliğe devam etmesi, hizmet puanının diğer öğretmenlere nazaran iki katının verilmesi, iki hizmet yılına bir derecenin verilmesi, ek ders ücretlerinin yüzde yüz oranında arttırılması, 4 yıllık çalışma süreci sonucunda ilk 3 tercihinden birine yerleştirme hakkı verilmesi gibi şartlarla Doğu ve Güneydoğu’daki öğretmen açığı giderilebilir. Bunu yetkililere de anlatmıştık” dedi.

 

“5 Yıl mecburi görev yapacaklar”

Coşkun, sözleşmeli öğretmenlerin bulundukları illerde 5 yıl mecburi hizmet yapacaklarını kaydederek, “Şimdi Eylül ayından önce 14 Bin sözleşmeli öğretmen alınacak. Bu ücretli öğretmenlik yapanların yerine verilecek. Türkiye’de 50 Bin civarında ücretli öğretmen var. Bunun 15 Bini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ücretli olarak öğretmenlik yapmaktadır. Sözleşmeli atanacak öğretmenler, 3 yıl mecburi kalacak, daha sonra kadro verilecek ve 2 yıl daha mecburi hizmet getirilecek ve toplamda 5 yıl bulundukları yerlerde görev yapacaklar, ardından da istedikleri yerlere tayinlerini alabilecekler. Ayrıca Şanlıurfa’da da yaklaşık olarak 7 Bin öğretmen açığı bulunuyor. Bu açığın biran önce kapatılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195