Title of a News Article

Deneme sınavından geçtiler

Deneme sınavından geçtiler
banner206
 Haliliye Belediyesi tarafından ilçedeki 67 ortaokulda eğitim gören 7 bin 8’inci sınıf öğrencisine yönelik aynı anda seviye belirleme sınavı düzenlendi. Şanlıurfa Ortaokuluna giderek, sınava girecek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Fevzi Demirkol, “67 ortaokuldaki 7 bin 8’inci sınıf öğrencisine yönelik seviye belirleme sınavı yaptırıyoruz” dedi.
Geleceğin teminatı olan gençlerin eğitim çalışmalarına katkılar sunmak amacıyla çeşitli işbirlikleriyle çalışmalar yürüten Haliliye Belediyesi, ilçe genelindeki 67 ortaokulda öğrenim gören 7 bin 8’inci sınıf öğrencisine yönelik seviye tespit sınavı düzenledi. Başkan Fevzi Demirkol da, beraberinde Haliliye Belediye Meclis Başkanvekili Abdurrahman Beyaz, Meclis Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin ile birlikte sınavın yapıldığı okullardan olan Şanlıurfa Ortaokuluna gitti. Burada Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve Okul Müdürü Ömer Kutlu tarafından karşılanan Başkan Demirkol, beraberindekilerle birlikte sınava girecek öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere ders çalışmalarının önemi noktasında öğütlerde bulunan Başkan Demirkol, gençlerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Öğretmenler odasındaki öğretmenlerle de bir araya gelerek, eğitim konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili görüşen Başkan Demirkol, okulda açılan el işi sergisini de gezdi.

Yapılan sınava ilişkin açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, “67 ortaokulumuzda 8’inci sınıflara yönelik Kazanım Değerlendirme Sınavı uyguluyoruz. Katkılarından dolayı Haliliye Belediye Başkanı Sayın Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı açıklamada gençlerin eğitimine verdikleri öneme vurgu yaptı. Başkan Demirkol, “Gençler bizim geleceğimiz. Milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü devletimizin kıyamete kadar sağlayacak olan gençlik istiyoruz. Bu bağlamda zaten milli eğitim çalışmalar yapmaktadır. Bizim hedefimiz bilgi çağında gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek. Bu gençlerimizin görevi ülkemizi, devletimizi gelişmiş ülkelerin en ön safında yer almasını sağlamak olacaktır. Yine aynı şekilde bilgi çağında yetişen gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizle de donatılmasını istiyoruz. Bu bağlamda, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte işbirliği halinde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“242 BİN 500 KİTAP DAĞITTIK”
Başkan Fevzi Demirkol, 67 ortaokuldaki 7 bin öğrenciye yönelik sınav yaptıklarını hatırlatarak, “Bugün Haliliye İlçemizdeki 67 ortaokulda 8’inci sınıfların tümünde seviye belirleme sınavı yaptırıyoruz. Bu sınavdaki ilgilerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Vural’ın şahsında tüm eğitim camiasına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Eğitim konusunda öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları kazanması ve milli değerlerini öğrenmesi amacıyla bugüne kadar 242 bin 500 kitap dağıttıklarının altını çizen Başkan Demirkol, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Şimdiye kadar yapmış olduğumuz deneme sınavlarına 100 bin öğrenci katılmıştır. Yine gençlerimizin kitapla tanışmasını, kitap okumasını ve değerlerimizi öğrenmeleri amacıyla şimdiye kadar öğrencilerimize dağıttığımız kitap sayısı 242 bin 500 adettir. Geçen sene düzenlediğimiz Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmamıza da Haliliye’den 58 bin 400 öğrenci katılmıştır. Bu çalışmalarımız devam edecektir.”
Başkan Demirkol, açıklamaların ardından okuldan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142