Title of a News Article

Dualarla uğurlandılar...

.

Dualarla uğurlandılar...
banner206
 
ÇANAKKALE YOLCUSU ÖĞRENCİLERE GÖRKEMLİ UĞURLAMA

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; GAP TEM Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen, “Şanlıurfa’dan Şanlı Çanakkale’ye Ecdadın İzinde” İstanbul-Çanakkale Gezi Tanıtımı ve Kafile Uğurlama Programı’nda önemli mesaj verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sinevizyon gösterimi yapılarak, ilk etapta 5400 öğrencinin katıldığı İstanbul-Çanakkale gezi programıyla ilgili olarak, katılımcılara bilgiler verildi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın himayesinde, Büyükşehir, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla düzenlenen gezi programına katılan lise öğrencilerden Hasan Badıllı, yaşadığı duyguları şu sözlerle dile getirdi: “Çanakkale’ye vardığımızda, sanki ecdat bizi çağırıyordu. Gel, yiğidim, gel, hoş geldin… İçim ürperdi biran. Askerler, sanki kabirlerinden çıkıp yeniden savaşıyorlarmış gibiydi. Destanın bir parçası gibi hissettim kendimi. Bir an düşündüm; 100 yıl önce ecdadımız burada kefen biçerken, biz şimdi destanlaştırdıkları o aziz toprakları görmeye, o hissi anlamaya geldik. Ardından 27’inci Alay Şehitliği’nde huzurlu ve sonsuz bir uykuda yatan aziz şehitlerimizi görmek ayrı bir şeref, gurur oldu. Toprak kızıldı, o şehit kanlarıyla sulanan mukaddes topraklarda ay-yıldızın yansımasını müşahede ettim. Conkbayırı, Anafatralar, Seddülbahir, Kanlısırt… O ilahi rüzgarın kulağıma fısıltısını, tekbir seslerini iliklerime kadar hissettim. Ben bu programı düzenleyen başta sayın Valimiz ve belediye başkanlarımıza, emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum”

Ardından Karaköprü Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Akyol, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeyi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ile Kasım Gülpınar’da yaptıkları konuşmalarda, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Milli birlik ve beraberliğin önemi ile, Çanakkale’de gösterilen kahramanlık destanına” vurgu yaptı.

Daha sonra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, “Şanlı ecdadın şanlı torunları olarak ecdadının izinde yürüyen siz gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Bu şanlı seferiniz kutlu olsun. Sizler Fatihin gönülleri fethettiği yaştasınız, sizler Çanakkale geçilmez diye cepheye koşan şanlı erlerle aynı telaştasınız. Sizler; şanlı unvanını yüreğinin hakkıyla almış bir şehrin gözbebeği evlatlarısınız. İşte bu yüzdendir ki geleceğe dair umut kapılarımız hep açık olsun ümidiyle siz evlatlarımıza; ecdadımızın izinde bir gönül yolculuğu yaşatalım istedik. Şimdi üstünde yaşadığımız bu topraklara “vatanımız” diyebiliyorsak, geçmişte şehit verdiğimiz içindir. Bu bakımdan gelecekte de “vatan” diyebilmemiz için bugün, milli hafızamızı taze tutmalı; şanlı geçmişle aydınlık bir gelecek arasında durduğumuz şu günlerde millet olarak yaşadıklarımızı, tarihimizi iyi analiz etmeliyiz” dedi.

Vali Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü: “100 yıl önce Çanakkale’de milletimizi esaret altına almak isteyen hayasızca vahşet, 100 yıl sonra tanklarla milletimizin iradesini çiğnemek istemiştir. Çanakkale; medeniyet maskesinin düştüğü yerdir. Medeniyet götürüyoruz diyerek medeniyet yağdırdılar semalardan bombalar eşliğinde. 15 Temmuz’da maskelerin tam olarak düştüğü bir milattır. Hele bir vakitler, Nemrut’un ateşinin güle döndüğü bu topraklarda Nemrutların ateşi her zaman kül olmaya mahkumdur. Siz gençlerimiz birliğimizin ve dirliğimizin teminatısınız. Sizlere çok güveniyoruz. Ecdadın izini süreceğiniz bu gönül yolculuğunda şanlı tarihimizi yaşayarak yerinde öğrenmenizi, tarih bilincinizi artırmayı hedefledik. Sizlere bu gezilerle; şanlı geçmişten aydınlık bir geleceğe uzanan dosdoğru bir yol çizdik. Yolunuz açık olsun sevgili gençler. Hepinizi sevgiyle selamlıyor, gözlerinizden öpüyorum.”

Konuşmaların ardından, halk oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Daha sonra etkinliğe katılanlar, okunan dualar eşliğinde Çanakkale’ye gidecek öğrencileri uğurladı. Otobüslere binen öğrenciler, İstanbul ve Çanakkale’ye uçakla gitmek üzere GAP Havaalanı’na hareket etti.

Programa, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ile Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ilçe belediyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.





Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142