Title of a News Article

Eğitim Bir Sen, yetkiyi bırakmadı

 Eğitim Bir Sen, yetkiyi bırakmadı
banner206

Şanlıurfa Eğitim Bir Sen Şubesi, 5 Bin 958 üyesi ile ildeki en yetkili sendika olmayı sürdürdü.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ‘kavga zemininde rekabet sendikacılığı değil, rekabet zemininde hizmet sendikacılığı’ sloganıyla başlayan yolculukta yetkilerini güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, “Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi olarak 2009 yılında yetkili sendika olmuş ve bugün imzalanan mutabakat metni ile yetkisini perçinlemiştir. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi olarak imzalanan mutabakata göre, Eğitim-Bir-Sen 5958 üye ile yetkili sendika olmuştur. Bu yetkili olma sürecimizde destek veren başta işyeri temsilcilerimize ,ilçe temsilcileri ve yönetimimize ve emeği geçen tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

“Sendikacılıkta daha çok yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza bakarak yetkimizi devam ettireceğiz” diyen Coşkun, açıklamasında şunları kaydetti;

“Eğitim-Bir-Sen’in(Memur-Sen), kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için, 12 milyon 300 bin imza toplayarak güçlü iradesini ortaya koymuştur.Sendikamız, ülkemizi büyük bir ayıptan kurtarmaya vesile olmuştur. Ancak bu serbestliğin bütün kamu çalışanlarını kapsamasını ve öğrencilere de verilmesini istiyoruz. Ucube yönetmeliklerin değiştirilerek özgürlüklerin herkesi kapsaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin kaldırılarak 4+4+4 şeklinde kademeli eğitime geçilmesinde, Kur’an-ı Kerim, Siyer, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin okullarda okutulmasında, meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasında Eğitim-Bir-Sen öncü olmuştur. İki toplu sözleşmede eğitim çalışanları adına 18 kazanıma imza atan Eğitim-Bir-Sen, özlük ve özgürlükler konusunda yeni kazanımlara imza atmak için mücadelesini sürdürmektedir.

Her zaman üyelerimizin hakkını koruma , savunma ve yeni haklar alma adına çalışmalarımız devam edecektir.”

 

 

                                                                                                         

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 12:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet altın
mehmet altın - 10 yıl Önce

sızın kımın yalakası olduğunuz neyın yalaması olduğunuzu hepimiz bılıyoruz.sizde öyle çıkarı için üye olmuş üyelerınız varkı sendıkanın ne olduğunu açılımının bile ne anlama geldiğini bilmezler.çoğu çıkar için oradasınız.çıkarları için kendilerini satanlarsınız.

SIRADAKİ HABER

banner195