Title of a News Article

Elvan Üniversitede Ders niteliğinde konuştu...

.

Elvan Üniversitede  Ders niteliğinde konuştu...
banner206

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Üniversiteyi üniversite yapan ne görkemli binaları, ne her yıl artan öğrenci sayılarıdır, üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir, araştırmalarıdır, ortaya çıkan çalışmalarıdır." dedi.



Harran Üniversitesi (HRÜ) Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi'nde üniversiteye ait GAP yenilenebilinir enerji ve Enerji verimliliği merkezi, Yüksek Barışımlı Hesaplama merkezi, ve Merkezi laboratuvarını açılışı yapıldı. 
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Vali Güngör Azim Tuna'nınkonuşmalarının ardından kürsüye gelen Bakan Elvan, salonda bulunanların alkışını alan bir açıklama yaparak ' Harran Üniversitesi yönetimi, ve akademisyenlere ders niteliğinde mesaj vererek  üniversitelerde az ama kaliteli bölümler açmanın başarıyı getireceğine inandığını " söyledi 


daha az öğrenci, ama kaliteli Hocalarla Üniversitenin  Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olabileceğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:


"Üniversiteyi üniversite yapan ne görkemli binaları, ne her yıl artan öğrenci sayılarıdır. Üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir, araştırmalarıdır, ortaya çıkan çalışmalarıdır. Ancak biz o zaman üniversite diyebiliriz. Öğrenci sayılarını yarıştırarak, üniversiteleri bir yere koyamayız. Peki ne yapmalıyız? Öğrenci sayısını artırmamalıyız. Üniversitelerimizin kalitesini artırmak istiyorsak, öğretim üyelerinin sayısını, öğrenci sayısını artırmamalıyız. Master ve doktora yapan öğrenci sayısını artırmalıyız. Dünyanın en modern laboratuvarlarına ve cihazlarına sahip olmalıyız. HRÜ bu temel konularda hareket ettiği sürece Kalkınma Bakanlığı olarak sonuna kadar destek olmaya hazırız. Neye ihtiyacınız varsa gidermeye hazırız."


HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın Bakan Elvan'a katkıları dolayısıyla plaket takdim ettiği programda, HRÜ GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği ve Yüksek Başarımlı Hesaplama merkezleriyle "Merkez Laboratuvar Projesi"nin açılışları gerçekleştirildi.

Bakan Elvan'ın konumasının ardından üç merkezin açılışı yapıldı. Açılışa, Bakan Elvan Vali Güngör Azim Tuna, yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, İbrahim Halil Yıldız, BŞB Nihat çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Rektör Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karacadağ Kalkınma ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, İl Emney Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timiroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 18:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adil
Adil - 7 yıl Önce

Çok güzel!!!

SIRADAKİ HABER

banner195