Title of a News Article

En anlamlı karne

En anlamlı karne
banner206

 Kelebek hastalığı nedeniyle eğitim öğretimlerine evde devam eden Ayşenur Tuğçe ve Fatma Taş kardeşlerin karnelerini Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna verdi.

Halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen, tıpta epidermolozis bülloza olarak adlandırılan genetik cilt hastalığı nedeniyle hareket kabiliyetleri kısıtlı olan Ayşenur Tuğçe ve Fatma kardeşler, eğitimlerine evlerine gelen öğretmen ile devam ettiler.

Küçük bir dokunmada bile ciltlerinde hasar oluşması, el ve ayaklarını kullanamamaları nedeniyle eğitimleri evde devam eden kardeşleri Karaköprü’deki evlerinde ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, çocuklarla ilgilendi ve aileleriyle sohbet etti.

Eğitim hizmetlerinin gerekirse evlere kadar gidilerek verildiğini anımsatan Vali Tuna: “Şu anda 69 çocuğumuz bu şekilde evde eğitime devam ediyor. Ailelerin de manevi desteğe olan ihtiyaçları böylece giderilmiş oluyor. Bu çocuklarımızı da hayata kazandırmak, onları mutlu etmek, normal eğitim öğretim gören çocuk kadar olmasa da onların hayatlarını daha kaliteli hale getirmek, onları mutlu etmek bizim üzerimize bir vazifedir. Biliyoruz ki dünya hayatında yaptığımız iyi veya kötü şeylerden sorumluyuz. Bunun hesabını vereceğiz. Bu çocuklarımıza hizmet etmek, yapılabilecek en güzel iştir diye düşünüyorum. Mübarek ramazan ayında ailemize her yönden destek oluyoruz, devlet olarak yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu hizmet de onlardan birisi. Temennimiz, verilen bu hizmetlerle çocukların ilerleyen hayatlarında daha iyi konuma gelmeleri. Büyük emek ve sabır isteyen bir iş. Dilerim ki çocuklarımız hem sağlıkları, hem kişisel gelişimleri açısından ileride çok daha iyi olacak, aileler de daha mutlu olacaklardır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195