Title of a News Article

En Çok Kitap Okuyan Miniklere Altın Ödülü

Hilvan'da, ilkokullar arasında düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler altına ödüllendirildi.

En Çok Kitap Okuyan Miniklere Altın Ödülü
banner206

Hilvan'da, ilkokullar arasında düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler altına ödüllendirildi.

 

Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından hazırlanan  'Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor' projesi kapsamında Hilvan merkez ve kırsal mahallelerde eğitim veren ilkokul 2,3 ve 4. sınıflar arasında kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada en çok kitap okuyan ve okuduğunu en iyi şekilde doğru özetleyebilen öğrenciler dereceye girerek çeyrek altınla ödüllendirildi.

 

Öğrencinin düşünme ve sorgulama yeteneğini geliştirme, düşündüğünü ifade edebilme, milli ve manevi değerlere sahip çıkmasını sağlama amacıyla projenin hazırlandığını ifade eden Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, projenin eğitim ve öğretim döneminin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

 

Ödül töreninde konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, çocukların kitap okumasını toprakla buluşan tohuma benzetmesini yaparak;

Tohum, toprakla anlam kazanır, toprak olmadan tohum olmaz. Su olmazsa toprağa düşen hiçbir tohum tanesinin anlamı kalmaz. Nasıl ki; Tabiat, içinde barındırdığı her canlının fiziksel yaşam kaynağı ise okumak da insanın öğrenerek ve yaşayarak düşüncesini geliştirmesinin ana kaynağıdır dedi.

 

Proje kapsamında en çok kitap okuyan öğrencileri çeyrek altınla ödüllendiren Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, insan okudukça yeni dünyalarla tanışır. Ama okumayan insan, bütün dünyayı kendi çevresinde olup bitenlerden ibaret olduğunu sanır. Bu nedenle ufkunuzun başka dünyalara açılması için daha çok okuyun diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142