Title of a News Article

Eyyübiye iyilik merkezi kampanya başlattı

Eyyübiye iyilik merkezi kampanya başlattı
banner206
Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma müdürlüğüne Bağlı EYYÜBİYE İYİLİK MERKEZİ tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan kitaplar ve kıyafet yardımları köy okullarına ve ihitiyaç sahibi öğrencilere Bağışlanıyor.

Eyyübiye Belediyesi İyilik Merkezi Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un talimatlarıyla Kurularak Şanlıurfa’da örnek bir uygulama imza atıldı.

İyilik Merkezi Gönüllüsü Eyyübiye iyilik Merkezi amacı köy okullarının kütüphanelerinin zenginleştirilip öğrencilerin bunlardan yararlanabilmeleri amacıyla kitap toplama kampanyası başlattıklarını söyledi. İl içi ve il dışında bulunan Vatandaşların , ve merkezdeki okulların da öğrencilerin de katkı ve destekleri ile toplanıp, bağışlanan kitapların tasniflerinin yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulan köy okullarına teslim ettiklerini kaydetti.
İyilik merkezinin başlatmış olduğunu kitap kampanyasında yaklaşık 10 bin adet kitap toplandı ve hala il içi ve il dışından kitaplar gelmeye devam etmekte toplanan kitapların yaklaşık 7000 adedi 9 kırsal mahallelerdeki okullara ulaştırıldı. Önümüzdeki hafta içerisinde açılışı yapılacak olan GüzelKuyu ilk ve ortaokulunun kütüphaneside baştan sona dizayn edilmiş durumda, bir sonraki haftada yakın zamanda Telabyad şehitlerimizden olan Şehit MUSTAFA ALPAK anısına kendi okumuş olduğu köy okulunun kütüphaneside tamamlanmış olmuş Şehidimizin anısına kendi köyü olan Selman köy okuluna kazandırılacaktır. Tabi kitap yardımlarıyla beraber okullara Futbol topu ,Santraç takımı, Voleybol, Basketbol topları ve oyuncak gibi yardımlarda yapılıyor, şimdiye kadar gidilen merkez okullara 2000 köy okullarına 4000 adette oyuncak bağışlandı. Birde Yem Yeşil Urfa destek amaçlı her kırsal okula gidildiğinde öğrencilere Zeytin fidanı götürülüp, Ve okul bahçesine öğrencilerle beraber dikimi yapılıyor , Oturma Bankı ihtiyacı olan okullara Banklar veriliyor. Şuanda belirlenen kriterde her okula 500 adet kitap yaklaşık 20 adet değişik branşlarda toplar santranç takımları ve oyuncaklar veriliyor.
Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü Mustafa ASLAN Eyyübiye Belediyesi bünyesinde kurmuş oldukları EYYÜBİYE İYLİK MERKEZİ nin bir vakıf çalışması gibi sağlam bir çalışma başlattıktan sonra STKlarımızla ve İyilik Merkezi Gönülleriyle birlikte bir uyum içerisinde çalışmaktan çok memnun olduklarını dile getirdi, Başlatmış olduğumuz Projede topladığımız kitapları yaz tatili öncesinde kütüphaneye teslim ederek, minik kardeşlerimizin faydalanmalarına imkan sağladık. Çocuklarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Son olaraktan Şanlıurfalı vatandaşlarımız hayırsever iş adamlarından ricamız evlerinde iş yerlerinde okumadıkları kitapları bize bağışlamalarını talep ediyoruz. Getirmek isteyen vatandaşlar ise Eyyübiye Belediyesinin Eyyüp Nebi Mahallesinde Bulunan Sosyal Yardımlaşma müdürlüğüne teslim edebilirler. Getirmeye gücü olmayan vatandaşlar ise adres verseler bile biz kendimiz gidip evlerinden alabiliriz. Bize destek veren Kitap Gönüllerimize Yardımsever Vatandaşlarımıza Ve Eyyübiye İyilik Merkezi Gönüllülülerimize Canı Gönülden Teşekkür ederim.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2020, 22:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Pınaraltun
Pınaraltun - 4 yıl Önce

Eşimden bosanmım 2 çocuğum var maddi durum yok kiracıyı

SIRADAKİ HABER

banner195