Title of a News Article

FETÖ'nün Urfa'daki kurumlarına ne oldu?

FETÖ'nün Urfa'daki kurumlarına ne oldu?
banner206
15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’yla bağlantılı olan tüm kurumlar tek tek kapatılıyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamada 626 eğitim kurumunun kapatılacağı bildirilirken, Şanlıurfa’da FETÖ’ya ait 16 okul ve sekiz yurt  il Milli eğitime devir edildi. kapatılan okullarla birlikte FETÖ'nün Terör kampları kapatılmış oldu.

Şanlıurfa il genelinde FETÖ’cü Memurlara yönelik açığa almalar ve görevden uzaklaştırmalar devam ederken, en fazla Devlet memuru ile ilgili işlem yapan kurum Milli Eğitim Müdürlüğü geliyor. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, il genelinde 821 öğretmen hakkında yasal işlemlerin yapıldığını söyledi.

Urfastar Gazetesi FETÖ yapılanmasının en yoğun olarak çalıştığı kurum olan Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan gelişmeleri öğrendi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik makamı ile yaptığı koordineli çalışmaların ardından 2 Şube Müdürü başta olmak üzere 821 öğretmen hakkında resmi işlem başlattı. Çoğunluğu açığa alınan öğretmenler hakkında geniş çaplı araştırma devam ediyor.

FETÖ OKULLARI NE OLACAK.

15 Temmuz darbe gecesinin ardından  Şanlıurfa’da FETÖ’ye ait eğitim kurumları  OHAL yasası kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne devir edildi. Şanlıurfa’da 371 Derslikten oluşan 16 okul ve 8 öğrenci yurdu Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2016-17 Eğitim –Öğretim yılında FETÖ’ye ait okullarda Devlet tarafından eğitim verileceğini söyledi.

Öte yandan açığa alınan 821 öğretmenle birlikte Şanlıurfa’da ki 2300 okulda 27.496 öğretmen görev yaparken, yaklaşık 4 bin öğretmen açığının bulunduğu ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195