Title of a News Article

Görkemli açılış...

.

Görkemli açılış...
banner206
 Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, düzenlediği bir törenle 2016-2017 akademik yılına başladı.

Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Akademik yıl açılış töreni, 15 Temmuz Şehitleri'ne saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yabancıların ülkemiz üzerinde değişik emelleri olduğuna vurgu yaparak; “Bu kötü emellerini de bizim elimizle ve bizim imkanlarımızla gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Taşaltın konuşmasında; “Bize yabancı şirketler gelip dediler ki, ‘Burada okuyan Suriyeli öğrencilere burs vereceğiz’. Biz de buyrun verin dedik. Dediler ki, ‘biz seçeceğiz’ Geldiler burada üç gün öğrenci seçtiler. Kaç öğrenciye verecekler? Toplamda 30 öğrenci. Ben dedim ki ya biz 30 öğrenci için İstanbul’a gidip bir zenginden burs alıp gelirdik. Sizler ta Avrupa’dan  bunca zaman ve para harcayarak 30 öğrenci için mi geldiniz dedim. Peki, bu bursun parası kimden? O daha ilginç bursun parası da Katar’dan. Çok ayık olacağız. Okuyacağız, oyunları bozacağız” diyerek yeni eğitim yılında öğrenime başlayan öğrencilere başarılar diledi.

Fakültenin açılış programına katılan Şanlıurfa Milletvekili ve üniversitemizin akademisyenlerinden Mehmet Ali Cevheri ise açılış konuşmasında şunları söyledi; “Ben bugün karşınızda bir siyasetçi olarak konuşmayacağım. 21 yılını Harran Üniversitesinde geçirmiş, Harran Üniversitesinde Yüksek Lisans yapmış buranın bir mensubu olarak konuşacağım. Harran Üniversitemiz 1992 yılında kurulmadan önce 2 fakülte 1 meslek yüksekokulu ve 1 inşaat bölümüyle akademik hayatını sürdürüyordu. İlahiyat fakültemiz Gaziantep Üniversitesine inşaat bölümümüz, ziraat fakültemiz ve meslek yüksekokulumuz ise Dicle Üniversitesine bağlıydı.  Ama bugün Allah’a şükür 13 Fakülte, 5 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu,Uygulama Merkezleri , 3 Enstitüsü ve dev öğretim kadrosuyla bu şehrin gururu olmaya başladı” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Sarıışık ise yaptığı konuşmada; “Değerli öğrenciler; Tercih ederek geldiğiniz Mühendislik fakültemizde, diplomadan daha önemli olarak, özgüven, iletişim becerisi, insan ilişkilerini yönetme ve sorumluluk bilinci değerlerini ön planda tutunuz. Üniversite hayatı diploma için  katlanılması gereken bir süreç olarak değil, kendinizi geliştirmek için bir fırsat olduğuna inanıyorum. Dünya çok hızlı değişiyor. Sadece eğitim-öğretim yöntem ve teknolojileri değil, düşünme biçimleri de bu hızlı değişim içinde yerini alıyor. Çok çalışmak ve hayata farklı açılardan bakabilme yetisi kazanmak zorundasınız. Son derece rekabetçi bu yeni yüzyılda, kendinize yer edinmenizin en önemli koşulu budur. Sizler bilgi hazinenizi güçlendirip kendinizi geliştirirken, bizler de sizler için, geleceğimiz için, uğraş veriyor olacağız. Sizlerden isteğimiz sürekli okumanız, çalışmanız ve bilgiyi çoğaltmanızdır.” diyerek yeni Eğitim-Öğretim yılında Mühendislik Fakültesi ailesine katılan öğrencilere başarılar diledi.

Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeyi, Rektör yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, Dekanlar, Öğretim elemanları, davetliler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı Mühendislik Fakültesi açılış programı, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın “Dünya’da ve Türkiye’de Su Yönetimi” adlı verdiği ilk dersle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195