Title of a News Article

Halfetili öğrenciler Avrupa'da staj görecek

Halfetili öğrenciler Avrupa'da staj görecek
banner206

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Programı kapsamında Halfeti Yukarıgöklü Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi’nin hazırladığı “Modüler Mobilya İmalatında İstihdam Odaklı Avrupa Stajı” adlı proje 2020-1-TR01-KA102-092013 referans numarası ile kabul edildi.

Okul Müdürü Sabahattin Korkmaz proje ile ilgili olarak “Mobilya ve İç Mekan Alanında okuyan 10 öğrenci & 2 refakatçı öğretmen eşliğinde Portekiz’e gidecek. Avrupa da staj yapacak öğrenciler. Modüler mobilya üretiminde CAD/CAM, CNC Makinelerinde Ebatlama, Kenar ve Yüzey Frezeleme, Delme, Tornalama, Modüler Montaj Yapma uygulamalarında Avrupa’da kullanılan ileri teknolojileri, yenilikleri, yöntemleri ve uygulamaları yerinde görmeleri, bilgi almaları, uygulamalara katılarak deneyim edinmeleri, pratiklerini arttırmaları ve mesleki becerilerini geliştirmeleri; yabancı dil becerilerini geliştirerek farklı kültürleri tanımaları hedeflemektedir. Öğrencilerin proje ile edindikleri bilgi ve deneyimleri öğrendikleri yeni yöntem ve iyi uygulamaları ülkemize transfer ederek okullarda ve işletmelerde uygulamaları, yaygınlaştırma faaliyetleri ile bölgemiz ve ülkemizdeki meslektaşları ve sektörle paylaşmaları amaçlanmaktadır.” dedi.

Proje sözleşmesi Ulusal Ajansla İmzalandı ve proje hazırlık ve bilgilendirme çalışmaları devam edilmekte olduğu öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195