Title of a News Article

Harran'da mezuniyet törenleri devam ediyor

Harran'da mezuniyet törenleri devam ediyor
banner206

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 akademik yılı mezuniyet ve yemin töreni, Osmanbey Yerleşkesi Amfi Tiyatroda gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Haliliye Başkan Vekili Cengiz İzgördü, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Emre Erkuş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz, Harran Tıp Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Akif Altay, fakülte dekanları, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ömer Melik, üniversite öğretim elemanları, mezun durumda olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü saz sanatçıları tarafından müzik dinletisi ile başlayan törende, Tıp Fakültesi 19. dönem mezunları adına fakülte birincisi Dr. Leyla Kılıç konuşmasını yaptı. Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

106 genç hekimi mezun ederek meslek hayatına uğurlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Dekan Deniz; “Fakültemizin bu gururlu gününde, sevgili genç hekimlerimizi, onları büyük emek ve özveriyle bu aşamaya getiren ailelerini ve fakültemizin değerli hocalarını en içten dileklerimle kutluyorum.

Değerli Aileler, sizlerin bugün çok mutlu, gururlu ve bir o kadar da heyecanlı olduğunuzun farkındayım. Altı yıl önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız bugün birer doktor olarak karşınızda duruyorlar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Göstermiş olduğunuz fedakârlıklardan dolayı sizleri yürekten kutluyorum.

Sevgili Genç Hekimler; en az aileleriniz kadar bizler de heyecanlı, mutlu ve gururluyuz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Sizler, sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Unutmayın ki, dürüst, çalışkan ve üretken her insan, bir değerdir. Başarılarınızı duymak bizler için en büyük gurur ve memnuniyet kaynağı olacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra öğrenciler mezuniyet belgelerini almak üzere sahneye çıktılar. Fakülte sıralamasında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödülleri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Haliliye Belediyesi Başkan Vekili Cengiz İzgördü ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz tarafından verildi. Ardından üniversite Genel Sekreteri, fakülte dekanları, İl Sağlık Müdürü, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı, üniversite öğretim elemanları tarafından tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri dağıtıldı ve fakülte birincisi Dr. Leyla Kılıç tarafından fakülte yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Akif Altay tarafından öğrencilere mezuniyet yemini ettirilmesinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195