Title of a News Article

Harran TIP'a önemli görev...

.

Harran TIP'a önemli görev...
banner206
 Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, Ulusal Yeterlilik Yönetim Kurulu (Türkiye Cerrahi Bordu) üyeliğine seçildi.

 

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, Antalya’da gerçekleştirilen ve yaklaşık üç bin cerrahın katıldığı Ulusal Cerrahi Kongresi’nde yapılan seçimle, Cerrahi Yeterlilik Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Prof. Dr. Uzunköy seçimde en yüksek oyları alan iki kişiden bir oldu ve sekiz kişilik ekibe seçildi.

TÜRKİYE’DEKİ KURUMLARDA CERRAHİ EĞİTİMİNİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARACAĞIZ

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy; “ Geçen hafta Ulusal Cerrahi Kongresi, Türkiye’deki tüm cerrah uzmanların katılıyla gerçekleşti. Ulusal Cerrahi kongresi iki yılda bir yapılıyor, bir önceki kongrenin organizasyon komitesinde ben vardım, bizim kongremize 3 bin altı yüz katılım olmuştu, bu kongrede de yaklaşık olarak aynı sayıda bir katılım oldu. Bu kongrede bilgilerimizi pekiştirip fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bu kongre esnasında cerrahi yeterlilik üst kurulu seçimi yapıldı, seçim cerrahi yeterlilik sertifikası olan yaklaşık 400 cerrah arasından yapılıyor.  8 kişilik yönetim kurulu seçiliyor, bu yürütme kuruluna en yüksek oyu alan iki kişiden biri olarak ben de seçildim. Cerrahi Yeterlilik Üst Kurulu (Türkiye Cerrahi Bordu),  Türkiye Cerrahi Derneği ile eşgüdüm içerisinde çalışan, bağımsız bir kurum olup,  Türkiye’de cerrahi eğitim programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi için standartlar belirleyen Türkiye’deki en üst cerrahi kuruldur. Yazılı ve sözlü yeterlilik sınavları aracı ile cerrahi uzmanlarını yeterlilik belgelendirmesi yapmaktadır. Bu alanda uzmanlar ve eğitim veren kurumlar için koşulları belirlemekte, değerlendirmeleri yapmaktadır. Cerrahi eğitim ve diğer hizmetlerin hacmini, çeşitliliğini, eğitici hocaların ve diğer tıbbi personelin sayı ve yetkinliğini değerlendirmekte, hizmet veren kurumlardaki alt yapının sağlık hizmeti ve eğitim açısından yeterli olup olmadığını belirlemekte, eğitim ve sağlık hizmeti sunumunun organize ve sistematik olup olmadığını belirlemekte,  eğitim ortamının uygunluğunu, yeterli ve tatmin edici teorik ve pratik  eğitim programları uygulanıp uygulanmadığını değerlendirmekte ve araştırma olanaklarını değerlendirerek rehber bilgiler ve standartlar oluşturmaktadır. Eğitim veren birimleri ziyaret ederek eksikleri belirlemekte ve giderilmesi için öneriler geliştirmektedir. Ayrıca, eğitim kurumlarını akredite eden ve eş yetkilendirme yetkisine sahip cerrahinin en önemli kurumudur” dedi.

4 YILLIĞINA BU GÖREVİ YAPACAK!

Ulusal Cerrahi Kongresi, Cerrahi Yeterlilik Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Prof. Dr. Ali Uzunköy bu görevi 4 yıl sürdüreceğini söyleyerek; “İnşallah bizde 4 yıllığına seçildik, bu dört yıllık süre zarfında öncelikle kendi kurumumuzda ve tüm Türkiye’deki kurumlarda cerrahi eğitimini en üst düzeye çıkarmak için ekip olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195