Title of a News Article

Harran Üniversitesi evde faaliyet için start verdi

Harran Üniversitesi evde faaliyet için start verdi
banner206

Evlerde vakit geçirmeye başlayanların en büyük sorunlarından biri hareketsizlik. Kapanma döneminde düzensiz beslenme ve hareketsizlik, sağlık problemlerini de tetiklemekte. Oysa evde kalındığı günlerde düzenli egzersiz yaparak hareketsizliğin önüne geçmek mümkün.

Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, pandemi sürecinde evde sağlıklı yaşam için fiziksel aktivite yapılmasına yönelik etkinlikler başlatıyor.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Aktaş nezaretinde sağlıklı bünyenin oluşması açısından yapılacak fiziksel aktiviteyle hareketsizlikle mücadele etmek bir nebze mümkün olacak.

Pandemi nedeniyle hareketsizliğin arttığını belirten ve düzenli spor yapmanın vücut bağışıklığının iyileşmesi için en önemli etkenlerden biri olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Aktaş; "Sadece aldığımız besinler değil, spor da bağışıklığı destekliyor. Pandemi döneminde evde egzersiz yapmak bağışıklığı güçlendirir. Hangi yaşta olursak olalım egzersizlerimizi ihmal etmemeliyiz.

İnsanlarımız evde durduğu için kasları zayıflıyor. Uygun hareketlerle bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Belirli periyodlarla hareketlerimizi de arttırmalıyız. Vücudumuzu, düzenli şekilde yapacağımız hareketlerle çalıştırmak çok önemlidir. 17 günlük bu süreçte haftada 3 gün günde 1 saat olmak üzere online olarak kardiyo egzersizleri, esneklik ve direnç lastikleri ile egzersiz yapacağız. Öğrencilerimiz, ailelerimiz ve halkımızın iştirakini bekliyoruz" diye konuştu.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 17:00-18:00 arası yapılacak egzersizlere https://harran-edu-tr.zoom.us/j/9463071323 zoom linki ile katılabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142