Title of a News Article

Harran Üniversitesi Türkiye ikincisi oldu

Harran Üniversitesi Türkiye ikincisi oldu
banner206

Harran Üniversitesi, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri Kapsamında Türkiye İkincisi Oldu.

Harran Üniversitesi, mekânda erişilebilirlik bayrak ödülleri kategorisinde dokuz bayrak ödülü ile büyük başarı göstererek Türkiye ikincisi oldu. 2020 yılında Harran Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı iş birliği ile tamamlanan dokuz bina, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından turuncu bayrak ödülüne layık görüldü.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”, video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi’nin en çok bayrak ödülü alan üniversiteler sıralamasında da ikinciliği aldığı ‘2021 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüleri, YÖK Kurulu Üyeleri, üniversite rektörleri ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

Yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Engelsiz Üniversite Ödül törenine Harran Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir ve Engelsiz Üniversite Koordinatörü Öğr. Gör. Reyhan Basık katıldı.

Konuşmalarında Yükseköğretim Kurulunun son yıllarda “Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim" başlıkları altında yapmış olduğu çalışmalarla yükseköğretim kurumlarını tüm öğrenciler için erişilebilir kılmaya yönelik adımlar attığını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir yapının oluşturulmasını teşvik etmek üzere Engelsiz Üniversite Ödülleri verildiğini söyledi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise ülke çapında engelli bireylerin yaşam standartlarının iyileştirilmesine çalışıldığını ve bu kapsam dahilinde Yükseköğretim kurumlarının engellilere yönelik yaptığı çalışmaları yerinde bulduklarını belirtti.

Ödül kazanan üniversite rektörlerinin de konuşma yaptığı törende bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Üniversite olarak engellilere yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirtti. Rektör Çelik; “2020 yılında özel gereksinimli öğrencilerimize yönelik çalışmaları yoğunlaştırdık. İlk çalışmamızda dokuz mekânımızda fiziki olarak gerekli değişiklikler yaparak erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandık. 2021 yılı içerisinde de yine aynı çalışmayı devam ettirerek dokuz yeni mekanda da bu belgeyi almak istiyoruz. İkinci olarak Merkezi Kütüphanemizde özel bir uyarlama yapılarak erişilebilirlik kaynak ofisi kurduk. Burada her türlü dijital imkanlarla özel öğrencilerimize hizmet sunmaya başladık. Üçüncü olarak Uzaktan Eğitim Merkezimizde çeşitli uyarlamalarla uzaktan eğitimi her türlü yetersizlikten arındırarak özel öğrencilerimize hizmet verecek şekilde düzenlemeler yaptık. Dördüncü olarak da Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüzce çeşitli çalışmalar yaptık. Çalışmalarımıza sistemli bir şekilde devam ediyoruz. 2021 yılı içerisinde iki projemiz var. Bunlardan birisi Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından yeni yapılan Gençlik Ofisimizde özel öğrencilerimizin sosyal-kültürel hayata katılabilmelerini sağlamaya yönelik bir sistem geliştireceğiz. Gerekli düzenlemeleri yaparak mekanımızı bir formata sokmak istiyoruz. Ayrıca özel öğrencilerimize yönelik iş becerilerini arttırmaya yönelik mesleki yeterliliklerini artırabilmeleri için çeşitli kurslar açmayı planlıyoruz. Bu hizmetlerin yapılmasında büyük emekleri geçen Engelsiz Üniversite Koordinatörümüz Reyhan Basık hocamıza ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Demir hocamıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın Bakanımız ve Başkanımıza rehberlikleri için de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142