Title of a News Article

Harran Üniversitesi'nde kayıt dönemi

Harran Üniversitesi'nde kayıt dönemi
banner206

Bugün başlayan Harran Üniversitesi 2017-2018 kayıtları için üniversite yetkilileri, başta Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali (Otogar) olmak üzere bir çok noktada öğrenciler için bilgilendirme standı kurarak öğrencileri ilgili fakültelere yönlendirdiler.

Programlara göre Harran Üniversitesini tercih ederek gelecek öğrenci sayısı toplamının 4 bin 200 civarında olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, diğer üniversitelere göre daha çok tercih edilen Harran Üniversitesinin, bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçtiğini söyledi.

Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşlarda yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını dile getiren Rektör Taşaltın, “Kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları, yüksek lisans, doktora ve yurtdışı öğrenci kontenjanıyla, öğrenci sayımız 25 bini geçecek” dedi.

Bu rakamın Şanlıurfa’nın gelişmesi ve tanınması noktasında önemli bir adım olarak gördüklerini belirten Taşaltın, üniversitede kayıtların başladığını, gelecek öğrencilerin mağdur olmamaları için şehirlerarası otobüs terminallerine ve ilçeler dahil tüm fakülte ve meslek yüksekokullarının girişlerine danışma merkezi kurduklarını, ayrıca öğrencilerle birlikte ailelerinin üniversiteye çabuk ulaşmaları için ücretsiz hizmet verecek araçların, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın konuşmasının sonunda, "Geçen yıl e-kayıt sistemi devreye girdi. Öğrencilerimiz, internet üzerinden üniversitemize gelmeden kayıtlarını yapıyorlar. Ayrıca yine geçen yıl başlattığımız ücretsiz İngilizce hazırlık programı ile Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Tıp, Ziraat ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine yeni kayıt olan öğrencilere yönelik, tercihli İngilizce hazırlık sınıfına öğrenci kayıtlarımız da devam ediyor" dedi.

Harran Üniversitesine, kızının kaydını yapmaya gelen velilerden Mehmet Nur Kılıç ise kızını başka şehre göndermeden burada üniversite okuma imkanını sağladığı için yetkililere teşekkür ederek; “Ben de bugün kayıtlar başladığı için kızımın kaydı için gerekli evrakları teslim etmeye geldim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142