Title of a News Article

Harran Üniversitesinde kayıtlar başladı

Harran Üniversitesinde kayıtlar başladı
banner206

Harran Üniversitesi 2016-2017 eğitim, öğretim yılı kayıtlarına başlarken öğrencilerin kampüse gidebilmeleri için otobüs terminalinden ücretsiz servis hizmeti veriliyor.

Harran Üniversitesi 2016-2017 kayıtları açıklama yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık, üniversitenin bu yıl yüzde 94'lük dilimle tercih edildiğini ve yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte mevcut öğrenci sayısının 23 bine ulaşacağını söyledi.

Programlara göre ÖSYM'den gelen öğrenci sayılarında Harran Üniversitesi'ne tanınan 4 bin 809 kontenjandan gelecek öğrenci sayısı toplamının 4 bin 514 olarak belirlendiğini açıklayan Rektör Vekili Sarışık, yüzde 94'lük bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesinin, bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçtiğini söyledi.

Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık, “Kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları, yüksek lisans, doktora ve yurtdışı öğrenci kontenjanıyla, öğrenci sayılarının 23 bine ulaşacak” dedi.

Bu rakamın Şanlıurfa'nın gelişmesi ve tanınması noktasında önemli bir adım olarak gördüklerini belirten Sarışık, üniversitede kayıtlarının başladığını, gelecek öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi kurarak ulaşım için ücretsiz hizmet verecek araçlar tahsis ettiklerini belirtti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık,"Geçtiğimiz yıllarda Osmanbey yerleşkesi merkezi kafeteryasında toplu olarak kayıt yapılıyordu. Öğrencilerimiz saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlardı. Geçen sene itibariyle fakülte ve meslek yüksek okulları kendi bünyelerinde oluşturdukları kayıt bürolarıyla hizmet vermeye başladı. Böylece öğrencilerimiz sıra beklemek zorunda kalmıyor. Öğrencilerimiz için büyük kolaylık sağladık. Ayrıca e-kayıt yöntemiyle kayıt sistemi devreye girdi. Öğrencilerimiz, internet üzerinden üniversitemize gelmeden kayıtlarını yapıyorlar" diye konuştu.

Prof. Dr. Ali Sarıışık, ayrıca geçen yıl başlatılan ücretsiz İngilizce hazırlık programı ile yeni kayıt olan öğrencilere yönelik tercihli İngilizce hazırlık sınıfına öğrenci kayıtlarının da devam ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195