Title of a News Article

Harran Üniversitesinden örnek seminer

Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO tarafından medya ve ekran bağımlılığının insanlar üzerindeki etkileri konulu seminer düzenlendi.

 Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO tarafından gerçek hayattan uzaklaşarak kendine ve topluma yabancılaşan insanların bağımlı olduğu sosyal medya ve ekranın oluşturduğu zararlar ve bu zararlardan kurtulma yolları konusunun işlendiği seminere, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu, Dr.Mirza İnak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfide gerçekleştirilen seminerde açılış konuşmasını yapan SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya ve ekran konusunda önemli noktalara değinerek; “Amaca uygun olarak kullanılmayan, ya da medya etiğinden sapmış bir şekilde işlev yapan iletişim araçları, televizyon ve özellikle de sosyal medyainsanlar üzerinde çok etkin zararlara yol açabilmektedir” dedi.

Konuyla ilgili konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ise “Bizim neslin şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü telefonun zararlarından etkilenmedik, ama yeni nesil teknoloji içinde büyüyor. Korkutmak istemiyorum ama siz bizim yaşımıza geldiğinizde doktorlar, ‘Teknolojiyi kullanmayın, teknolojiden uzak yaşayın’ diyecekler. Belki radyasyondan uzak mağara odalar oluşturulacak. Hastalara, ‘Gidin o odalarda bir hafta dinlenin’ diyecekler. Çünkü bunun zararları hemen kendini göstermiyor, on veya yirmi yıl sonra ortaya çıkıyor” diyerek sözü, semineri sunacak olan Dr. Mirza İnak’a bıraktı.

Güzel sunumu ve anlatımıyla özellikle gençlerin ilgisini çeken Dr. Mirza İnak ise çevrede olup biteni öğrenme isteğinin, insanoğlunun en belirgin özelliklerinden biri olduğunu söyleyerek; “Haberdar olma, bilgi edinme, bu isteğe örnektir. Toplumun bilgilenmesinde güçlü bir araç olan sosyal medya bir yandan bilgilendirirken bir yandan da ciddi problemlere yol açmaktadır. Bireylerin kitle iletişim araçlarına ne kadar ulaşabildikleri, ulaştıklarında tercihlerinin neler olduğu ve bu tercihlerin birey sağlığını geliştirmede nasıl etkili kullanılabileceklerinin öğretilmesi gerekliliği doğmuştur. Yapılan araştırmalarda, toplumun sosyal medyada bağımlılık yaşadıkları görülmüştür. Özellikle genç kesimde bu daha belirgin gözlenmektedir. Ortalama bir insanın günde bir kaç saatini televizyonla, bir kaç saatini de internette geçirdiği düşünüldüğünde, durumun iç açıcı olmadığı görülmektedir” dedi.

Seminer sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın tarafından Dr. Mirza İnak’a seminer sunumundan dolayı hediye verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142