Title of a News Article

Harran Üniversitesitesini kaç kişi tercih etti.

.

Harran Üniversitesitesini kaç kişi tercih etti.
banner206
 Programlara göre ÖSYM’den gelen öğrenci sayılarında üniversiteye tanınan 5150 kontenjandan toplam gelecek öğrenci sayısı 4962 olarak açıklandı.

Yüzde 96 k bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesi, tercih edilmenin yanında, ülke ve bölge eğitiminde büyük birmisyonu üstlenip,  bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçti.

Harran Üniversitesinin kendisini aştığını ifade eden Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesinin tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade etti.

Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyleyen rektör Mutlu, kayıt yaptıracak olanöğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları ve yabancı uyruklu öğrencilerle öğrenci sayılarının 20 bini geçeceğinisöyledi.

Bu rakamın Şanlıurfa’nın gelişmesi, tanınması noktasında önemine vurgu yapan Rektör Mutlu, 01-05 Eylül tarihleri arasında Osmanbey yerleşkesinde yapılacak kayıt hazırlıklarının başladığını, gelecek öğrenciler için geçmiş dönemlerde olduğu gibi öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ulaşım aracı koyacaklarını söyledi.  

2014 ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE HARRANÜNİVERSİTESİ;

Lisans programlarını 2250 öğrenci tercih etmiştir. Lisans programlarında 103 boş kontenjan kalırken, doluluk oranı %95,63 olarak belirlenmiştir.

Boş kontenjan programları şunlardır; Fen Edebiyat Fakültesi; Fizik 10, Kimya 11, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği 33, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama15, Zootekni 15, Toprak bilimi Ve Bitki Besleme 19 öğrenciolarak açıklandı.

 

Önlisans programlarını 2712 öğrenci tercih ederken boş kalan kontenjan sayısı ise 85 olduğu açıklandı. Önlisansdoluluk oranı %96,96 olduğu belirlenmiştir.

Üniversitemizin 2014-2015 eğitim-öğretim( ek yerleştirme sonuçları hariç) yılı içinde genel doluluk oranı ise %96,35 olarak belirlenmiştir.

 

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE YENİ AÇILAN BÖLÜM VE PROGRAMLAR

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Sosyoloji bölümüne 41 öğrenci alınacaktır. Devlet Konservatuvarı bünyesinde;Geleneksel Çalgılarbölümüne öğrenci alınacaktır.Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri M.Y.O. bünyesinde; Eczane Hizmetleri programına 20 öğrenci, İlk ve Acil Yardımprogramına 20 öğrenci alınacaktır. Birecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Dış Ticaret programına 40 öğrenci,Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) programına50 öğrenci,Elektrik (İÖ) programına 50 öğrenci alınacaktır. HilvanMeslek Yüksekokulu bünyesinde; Bankacılık ve Sigortacılıkprogramına 50 öğrenci alınacaktır. Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Maliye Anabilim Dalı bünyesinde; Gayrimenkul Yönetimi ve Finansmanı Tezsiz Yüksek Lisans Programı veMaliye Doktora Programına, Fen Bilimler Enstitüsü bünyesinde; Matematik Doktora Programına, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise; Fizyoloji Programına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142