Title of a News Article

Hem öğretmen, hem de öğrenci oldu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ münasebetiyle Eyyübiye ilçesine bağlı Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Öğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğretmenlere karanfil hediye etti. Başkan Ekinci, öğrencilerle birlikte aynı sıralarda oturup ders dinledi.

Sabah erken saatlerde Eyyübiye İlçesi sınırlarında bulunan Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Öğretim Okulu’na giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada okul Müdürü Kasım Osmanoğlu, Müdür Yardımcısı Zeki Yalçın, okul ve okul öğrencileri tarafından sevinçle karşılandı. Onlarca öğrencilerinin sevgi dolu gösterisiyle karşılaşan Başkan Ekinci, öğrencilerle yakından ilgilendi. Okul bahçesinde öğrencilerin arasına karışan Ekinci, yürümekte bir hayli zorluk çekti.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü öğretmenlere karanfil vererek kutlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Bende bir dönem öğretmenlik yaptım, bu nedenle hepimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Öğretim Okulu’nda ders işleyen bir bayan öğretmene ders arasında sınıfa girerek sürpriz bir şekilde karanfil verdi. Karanfili Başkan Ekinci’nin elinden alan sınıf öğretmeni şaşkınlığını ve heyecanını gizleyemedi. Başkan Ekinci sadece karanfil vermekle kalmayıp, öğrencilerin arasında oturup işlenilen derse katıldı. Sınıf öğretmeni tarafından sorulan matematik sorusuna öğrenciler cevap veremeyince yanıtı Başkan Ekinci verdi ve bayan öğretmende, Başkan Ekinci’nin vermiş olduğu cevabın doğru olduğunu söyledi.

Başkan Ekinci, öğrencilere nasihatlerde bulundu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sınıf öğretmenine karanfil verdikten sonra bir süre öğrencilerle sohbet ederek nasihatlerde bulundu. Öğrencilerin pür dikkatle dinlediği Başkan Ekinci; “bende sizler gibi öğrenci oldum ama bizim dönemimizde okul okumak, okula gitmek çok zordu. Köyde okudum ilkokulu, annemize babamıza layık bir evlat olabilmek için tüm zorluklara katlandım ve Allah’ında yardımıyla tüm zorlukları aştım muvaffak oldum. Sizlerde çok çalışın ve ülkeniz adına iyi bir birey ve insan olun” dedi.

Sınıfta yaşanan bu güzel görüntülerin ardından öğretmenler odasına geçen Başkan Ekinci, burada öğretmenlerin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü karanfil vererek kutladı. Öğretmenlerle tek tek tokalaşan Başkan Ekinci, sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Okul yöneticilerinden okulun eksiklikleri ve sıkıntıları hakkında bilgiler alan Ekinci, gereken yardımların yapılacağını söyledi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet ederek; “öncelikle öğretmenler günümüz kutlu olsun, bende çok kısa bir süre öğretmenlik yaptım. Bir yıl kadar öğretmenlik, iki yıl kadarda Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptım. Laf olsun diye söylemiyoruz, öğretmenlerimize ne yapsak azdır, geleceğimizi şekillendiren kişiler, mimarlarsınız. Özellikle çocuklarımızın gelişimi konusunda, sadece öğretim değil eğitim konusunda da onlara verdikleriniz bizler için çok önemli. Bulunduğunuz bölge belki dezavantajlı bir bölge bunun farkındasınız, bu tür dezavantajlı bölgelerde iyi bir insan olma noktasında onlara vereceklerinizle daha iyi bir yere gelinir. Birde Eyyübiye İlçesi biliyorsunuz ki, 370 bin nüfusun yaş ortalaması 19.4, nüfusun yüzde 72’si 30 yaşın altında, oldukça genç bir ilçe. Genç ilçe olma hasebiyle şuanda 130 bin öğrencisi var. 130 bin öğrenci birçok ilin nüfusundan fazla. Böyle bir ilçede, biz gelecek adına ümit var isek size güvendiğimiz için. Çocukları eğitemezsek, bu gençlere biz sahip çıkmazsak yarınlarda bizim karşımıza başka bir şekilde, arzulamadığımız bir şekilde çıkacaklar. Hakikaten sizlere ve bizlere sıkıntı oluşturacaktır. Bu anlamda bizde belediye olarak eğitimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Okulların sosyal imkanlarının artırılması konusunda destek vermeye çalışıyoruz.  Kütüphane, park gibi desteklerimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Biz bu olayı belediyenin görevi değil gözüyle bakmıyoruz, bir yerde eksiklik, aksaklık varsa bize de bir görev düşüyorsa maddi ve manevi biz sizin yanınızdayız. Çocuklarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz. Ben, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tekrar kutluyorum, her zaman emrinizde olduğumu ifade etmek istiyorum.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195