Title of a News Article

Hilvan'da çocuklara farklı bir aşı yapılıyor...

Hilvan'da çocuklara farklı bir aşı yapılıyor...
banner206

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan 75.Yıl Ortaokulunun da aralarında bulunan Türkiye’den farklı illerden oluşan toplam 6 ortak okul, birlikte hareket ederek eTwinning projemiz kapsamında “Hayvan Dostlarım Benim Okulumda” projesini hayata geçirilmesini sağladılar. Bu sayede, özellikle sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanlara çocuktan başlamak üzere hayvan sevgisi aşılanıyor.

75. yıl Orta okulu öğretmenlerinden Matematik Öğretmeni Kübra Uzun, 'Projemizle okulumuzu yalnız bizlerin değil hayvan dostlarımızın da yaşayabileceği bir alana dönüştürdük. Projemizdeki asıl amacımız, çocuklara erken yaşta hayvan sevgisi aşılamak,empati yeteneği kazandırmak, özellikle hayvana şiddetin arttığı bu dönemde geleceğin yetişkini olan öğrencilerimizin bilinçlenmesi,sokak hayvanları ile sevgi bağı kurmasını ve onlara daha yaşanabilir bir ortam sunmalarını öğretmek.' dedi.

BARINAKLARI KENDİLERİ YAPTI

Okul içerisinde de hayvanlara yer açan okul yönetimi, öğrencilerde hayvan sevgisinin artması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Okul öğrencileri, Kedi, köpek ve kuşların barınabilmesi için atölyede kendi elleriyle kulübeler yaptılar ve bizzat kendi elleriyle beslediler. Ayrıca, sokak hayvanları için mama ve su kapları hazırlayıp okul bahçesine çevresine koyarak beslenmelerini sağladılar. Kahraman çocuklar böylelikle, sokak hayvanlarının yalnızca karınlarını mama ve suyla değil birde sevgileriyle doyurdular. 

Pandemi nedeniyle her ne kadar okullar yüz yüze eğitime kapalı olsa da, uzaktan eğitimle de hayvan sevgisi öğrencilere aktarıldığı öğrenildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2021, 10:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dicle S.
Dicle S. - 3 yıl Önce

Bende bu projedeyim Kübra hocaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ❤️

SIRADAKİ HABER

banner195