Title of a News Article

Hilvan'da okuma yazma seferberliği

Hilvan'da okuma yazma seferberliği başlatıldı

Hilvan'da okuma yazma seferberliği
banner206

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu " Okumanın Yaşı Yoktur" projesi kapsamında başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri alan taramasına başladı. Merkez ve kırsal mahallelerde devam eden alan taramasında okur yazar olmayan kesimlere ulaşıp 2 ay sürecek kurslarla eğitimie büyük katkı sağlanması planlanıyor.

 

HİLVAN BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğine en büyük destek Hilvan Belediyesi'nden geldi. Daha önce, Japonya Büyükelçiliğine sunduğu projeyle yapılan Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)' nde devam eden yazma kurslarının daha çok geliştirilmesi için start veren belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan'ın ilçe dışındaki kırsal mahallerden göç alması nedeniyle ilçeye yeni yerleşen bazı kesimlerde okuma oranının düşük olduğunu belirtti.

Bayık, Hilvan ilçemiz her geçen gün önemli bir nüfus artışı göstermektedir. Bu durum sadece yeni doğanlarla sınırlı değildir. Asıl artış, Hilvan dışındaki kırsal mahallelerden alınan göçlerin de büyük etkisi altındadır. Bu da sonuç olarak okur yazar oranını direkt olarak etkilemektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve saygı değer eşleri Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğine İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerine her anlamda destek sağlayıp hedefe varma noktasında katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Başlatılan okuma yazma seferberliğinde alan tarama ve başvuruların 19 Şubat'a kadar devam edeceğini belirten yetkililer, okuma yazma öğrenmek isteyenler grubu, Halk Eğitim Müdürlüğü'ne veya ikamet ettiği en yakın okula başvuruda bulunabilirler dedi. En geç Mart ayında başlayacak eğitim kurtlarının yaklaşık olarak 2 ay sürmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195