Title of a News Article

İlk mezunlarını verdi...

İlk mezunlarını verdi...
banner206
 TED Şanlıurfa Koleji okul öncesi öğrencileri yıl sonu etkinliği düzenledi
Anaokulu öğrencileri ilk mezuniyet coşkusunu yaşadı


ŞANLIURFA– Okul öncesi programları kapsamında öğrencilerin, eğlenerek öğrenmesi ve öğrenirken kendini tanıması odaklı eğitim anlayışını benimseyen TED Şanlıurfa Koleji’nde anaokulu öğrencileri ve veliler ilk mezuniyet sevincini yaşadı. 

Öğrencilerin oyun merkezli etkinlik ve eğirimler ile yaşayarak öğrenme imkânı bulduğu TED Koleji’nde düzenlenen yılsonu gecesinde veliler ve davetliler keyifli dakikalar geçirdi. Oryantasyon (yönlendirme, kılavuzluk) çalışmaları sayesinde ilkokula güçlü bir şeklide hazırlanan TED’li çocuklar, etkinlik için hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle göz doldurdu. 

‘’Öğrencilerimiz, yaşayarak öğrendiler’’

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan törenin açılışında konuşan TED Şanlıufra Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat; okul öncesi eğitimin, çocukların ilk gerçek sosyal deneyimi olduğunu söyledi. Ailede tüm ilgiyi üzerinde toplayan çocuğun okul öncesi eğitim ile  ‘ilgiyi ve sevgiyi’ paylaştığı bir döneme geçtiğini ifade eden Şamat, “Çocuk anaokuluna her gün belirli saatlerde gelip gitmekle ‘düzen’ alışkanlığını öğrenir. Düzenli arkadaşlıklar edinir. Arkadaşlarını aramaya, onlar tarafından aranmaya başlar. Paylaşım becerisi artrar. Anne-babası ve ailesi dışında yeni insanlarla ilişki kurmayı ve sürdürmeyi öğrenir. Bu yüzden okul öncesi eğitim çok önemlidir..”dedi. 

 Anaokulu öğrencileri ilk eğitimlerini tamamladı

Okul öncesi eğitim ile çocuğun ‘kabul etmek ve kabul görmek’ gibi sosyal kavramları öğrenmeye başladığını vurgulayan Şamat, bu dönemde ‘yaşayarak ve deneyerek’ büyüyen bireylerin, her türlü bilgiyi grupla iletişim halinde benimsediğine dikkat çekti. Şamat, konuşmasına şöyle devam etti:
“Okul öncesinde çocukların bir çok duyusuna hitap edecek bir metot uyguladık. Bu eğitim metodu çocuklarda sürekli bir öğrenme isteği ve ihtiyacı oluşturdu. TED Şanlıurfa Koleji olarak, okul öncesine dair tüm bildiklerimiz ışığında öncelikle çocuklarımızın mutlu olmalarını hedefledik. Okul öncesinde almaları gereken becerileri edinmeleri konusunda mesai harcadık. Öğrencilerimizin önümüzdeki yıl itibariyle hayatlarında yeni bir dönem başlayacak. Çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi almaları için biz kurum olarak gelecek yıla dair hazırlıklarımızı şimdiden yapmaya başladık. Önümüzdeki yıl özellikle yabancı dil öğretmen kadromuzda yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Öğrencilerimize ve siz değerli velilere gelecekteki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.”

Etkinlikte öğrencilerin sergilediği “Denizciler Rondu, Buğdayın Hikayesi, Bu Dünya Bizim, Atatürk Tiyatral” gösterileri hayranlıkla izlendi. Gecede, miniklerin yıl boyu okul içindeki anılarını anlatan slayt gösterisi davetliler tarafından alkışlarla karşılandı.  Renk renk kıyafetler içinde geceye katılan öğrenciler, jimnastik gösterisi, şiir ve müzik dinletisiyle velileri ve davetlileri mest etti. ‘Annem’ şarkısı eşliğinde annelerine sürpriz hediyeler sunan öğrenciler, davetlilerle birlikte “10’uncu Yıl Marşı” söyleyerek, etkinliği tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142