Title of a News Article

İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

2014-2015 eğitim öğretim yılının açılması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Ceylanpınar Ceylan İlkokulunda, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Ceylan İlkokulu bahçesindeki programa Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Ceylan ilkokul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başlayan programda konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç’’Eğitim ve öğretim yılına başlarken bu coşku heyecanı içerisindeyiz. Halk ozanı Aşık Veysel’in bir şiirinde şöyle diyor ; Dünyanın en zengin aklını gördüm sermayesini sordum dedi ki okul. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik akıl ve zekasıdır fakat akıl ve zekasını kullanan kendinden gelişmez. Aklı geliştiren kullanmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanı geliştirildiği yerdir. Ümit ediyorum ki geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bu okulun havasını teneffüs ederek ülkemizi yüksek medeniyetler seviyesine çıkaracak mezuniyetler isteriz. Bu dileklerden her kesin ilköğretim haftasını kutluyor, yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu ardından Halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisi sonrası konuşan Belediye Başkanı Menderes Atilla ise ‘’ 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim haftasının açılışında bulunmaktayız. Bizde eğitim ve öğretime özellikle eğitime katkımız ne olabilir diye bizim ilçe milli eğitim müdürümüz göreve başladığı günden itibaren beraber diyalog içerisindeyiz. Hocamıza şunu söyledim, dedim ki; sayın hocam belediye sizin belediye bu öğrencilerin bu halkın belediye olarak imkanlarım dahilinde elimden ne geliyorsa sizlerin emrindeyim hazırım dedim. Bugüne kadar çeşitli okullardan bu kısa sürelik zarfta müdürlerinden öğretmenlerinden ve hatta öğrencilerinden gelen teklifleri bile değerlendirip anında okullara müdahale ettik’’dedi.

Belediye Başkanı Menderes Atilla kuran kursu ziyaretlerinde bulunduğu sırada İmam Hatip Lise öğrencilerinin isteklerini dinleyip bahçede çeşme yapılmasını isteklerinde bulunduğunu belirterek anında okulumuza 2 çeşme yaptığını belirti.  Başkan Atilla Ceylanpınar Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne, Okullara verilmek üzere 1000 tane bayrak siparişi vererek tüm kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere okullara dağıtılacağını bildirdi. Ardından Başkan Atilla Milli Eğitim Müdürü Kılıç’a ilk olarak buket gül vererek ardından Türk Bayrağını öperek taktım etti.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç eğitime büyük önem veren Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya teşekkür etti.

Kaymakam Sarı Jandarma Komutanı Uzun ve Başkan Atilla Ceylan ilköğretim okulunun Anasınıfında düzenlenmesinde katkısı olan öğretmen ve polis memurlarına plaketler verildi.

İlköğretim Haftası münasebetiyle protokolün konuşmasının ardından Ceylan İlköğretim okulunda yapımı tamamlanan anasınıfı açılışı yapıldı. Anasınıfı açılışı sonrası sınıfları gezen Kaymakam Sarı, Başkan Atilla ve ilçe milli eğitim müdürü Kılıç eksiklikleri yerinde tespit ederek kısa zamanda eksikliklerin giderileceğinin sözünü verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195