Title of a News Article

İş adamından Şanlıurfa'ya 5 okul

İş adamından Şanlıurfa'ya 5 okul
banner206

Şanlıurfalı iş adamı Mustafa Çınar, Adana ve Şanlıurfa'da toplam maliyeti 4 milyon TL'yi bulan 5 özel okul yaptırıyor. İki ildeki okullarda 400 kişinin istihdamı planlanırken, okulların 2014-2015 eğitim sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Şanlıurfalı işadamı Mustafa Çınar, Şanlıurfa ve Adana'da Amerikan Kültür kolejlerini açıyor. Her iki ilde Sağlık Meslek Lisesi'ni de eğitim ve öğretime açan İşadamı Çınar, okullarda toplam 400 personel istihdam etmeyi planlıyor. Çınar, Amerikan Kültür kolejlerinin anaokulu, ilköğretim, orta öğretim, lise kısımlarının yanı sıra Fen ve Anadolu bölümleri ile de hizmet vereceğini kaydetti. Adana'daki Amerikan Kolejleri ile Sağlık Meslek Lisesi'nin eğitime hazır hale getirildiğini vurgulayan Çınar, Şanlıurfa'daki kolejlerden ise anaokulu ve ilköğretim kısımlarının bulunacağı binanın hazır olduğunu, diğer bölümler için ise yaptırılan binanın tamamlanma aşamasında bulunduğunu kaydetti. Adana'daki okulların kayıt almaya başladığını, Şanlıurfa'daki okulların da 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirileceğini vurgulayan Çınar, sosyal hayatta ayrıcalığı bulunan binlerce öğrenciyi yetiştireceklerini ifade etti.

 

Kendi personelini yetiştiriyor

Çınar, hastanelerin sağlık personeli ihtiyacını acil tıp teknisyenliği, anestezi, hemşirelik gibi bölümleri ile eğitim veren Sağlık meslek Liseleri'nde yetiştireceklerini ifade etti. Çınar, "Hastanemiz olduğu için kendi personelimi de kendim yetiştiriyorum. Okulumuzda okuyan öğrencilere kendilerini yetiştirme imkanı ve yetiştirdikten sonra da iş imkanı sunuyoruz. Böylece personelimi kendi m yetiştirirsem, en çalışkan, en zeki, en becerikli insanları da görme imkanımız olacak" dedi. Şanlıurfa'da 2012 yılında hizmete açılan Özel İpekyol Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin son derece modern ve kaliteli eğitim, öğretimi sürdürdüklerini anlatan Çınar, "Devletin sağlık meslek liselerini sonra da bizim laboratuvarlarımızı ve uygulama derslerimizi gezerseniz, aradaki farkı net bir şekilde görebilirsiniz. En son sistemle, son derece modern alet ve teçhizatla, kaliteli eğitmenlerimizle modern bir eğitim imkanı sunuyoruz. Geçen yıl bizde eğitim alan öğrencilerimizin hemen bu yıl özel hastane ve tıp merkezlerinde zorlanmadan, aşı yada tahlil yapma gibi işleri yapabildiğini, son derece başarılı ve becerikli olduklarını gördük. Bu da bizim için büyük gurur kaynağı oluyor. Çocuklarımızı, gerekli özgüveni kazandırarak mezun edeceğiz. Öğrencilerimizin hepsi, mezun olduktan sonra işlerinin hazır olduğunu biliyor. Vatana millete hizmet için bir an önce iş hayatına atılmak istiyor" diye devam etti.

 

Kolejin ayrıcalıkları

Çınar, Amerikan Kültür Koleji'nin normal okulların yanı sıra diğer kolejlere göre bir çok avantajlarının bulunduğunu ifade etti. Çınar, Amerikan Kültür Kolejleri'nin ayrıcalıklarını ise şöyle anlattı:

"Amerikan Kültür kolejinde olan artılar, hiçbir kolejde bulunmamaktadır. Burada okuyanlar İngilizce'yi tam olarak öğrenebilecek ve ana dili gibi konuşabilecekler. Amerikan Kültür Koleji'nden mezun olanlar, çift diplomalı olacaklar. Bu diplomalardan biri Türk eğitim sistemine göre verilecek. Diğer diploması ise diğer Avrupa ülkelerinde geçerli olan dengi diplomasıdır. Bu dengi diploması sayesinde Amerikan'ın 400 üniversitesine puansız olarak gitme, imkanı oluyor. Bu diploma ile tüm Avrupa ülkelerinde serbest gezme, oralarda iş bulma imkanı sunuluyor. Bu hem memleketimiz için hem de insanlarım için büyük bir artıdır. Böyle bir hizmeti bölgeye getirmek bana çok büyük bir gurur veriyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142