Title of a News Article

Kızlar için saha çalışması yapılacak

.

Kızlar için saha çalışması yapılacak
banner206

 AVRUPA Birliği tarafından desteklenen ve 15 ilde sürdürülen ‘Kızların Eğitime Kazandırılması Projesi' kapsamında Şanlıurfa’da, okula devam edemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için öğretmenler, kanaat önderleri ve idarecilerin saha çalışması yapacağı bildirildi.

Avrupa Birliği’nin fonlarıyla desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 pilot ilde yürürlüğe koyduğu ‘Kızların Eğitime Kazandırılması’ projesi kapsamında Şanlıurfa’da toplantı yapıldı. Kız çocuklarının okullaşması için düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Yılmaz, din adamları, eğitimci ve veliler katıldı. Bu yıl kentte ilköğretime kaydolan 59 bin öğrenciden yaklaşık 30 bininin kız olduğunu belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Yılmaz, kaydı yapılan ancak, çeşitli sebeplerle devam edemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için aileler, eğitimciler, kanaat önderleri ve idareciler nezdinde bir dizi saha çalışması yapacaklarını ifade etti. Şanlıurfa’da kız çocuklarının okullaşma oranında iyi bir noktaya geldiklerine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Şanlıurfa; 650 bin öğrencisi bulunan büyük bir eğitim şehri konumundadır. Özellikle kız çocuklarının eğitime katılması ve onların devamlılığının sağlanması yönündeki çalışmalar çerçevesinde ilimizde 69 pansiyonumuz bulunmaktadır. Bu 69 pansiyonumuzdan 4 bin 841 kız, 5 bin 999 erkek öğrencimiz yararlanıyor. Bu yıl ilköğretime kaydolan 59 bin öğrencimizden yaklaşık 30 bini kız öğrenciler oluşturuyor. Bu rakamlara baktığımızda yüzde 50 oranında kız öğrenci sayımızın tamamına yakını okullara KAYIT olmuş vaziyettedir. Kız çocuklarının okullara kazandırılması konusunda iyi bir noktaya geldik. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda daha fazla kız çocuğunun okulla kazandırılması için yerel kanaat önderi aracılığıyla aile ve çocuğa doğrudan ulaşılması hedefleniyor. Bunun için öğretmenlerimiz saha araştırmaları yapacaklar. Kent merkezi ve kırsalda binlerce aileye ziyaretler gerçekleştirilecek."

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195