Title of a News Article

KORE'DEN URFA'YA 1 MİLYON DOLAR

HABERİN GALERİSİ
Kore Urfa 1 milyon dolar

Kore Urfa 1 milyon dolar

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, şehrin ihtiyaçlarını doğru tespit etmesi, destek sağlanması noktasında ilgili yerlere etkili şekilde ifade edebilmesinin olumlu dönüşlerinden biri de Kore’den geldi.

Mayıs ayında Şanlıurfa’ya yaptığı ziyarette, Vali Abdullah Erin’in aktardığı bilgiler doğrultusunda Suriyeli çocukların eğitimine katkı sağlamak adına yeniden Şanlıurfa’ya gelen Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi, Harran’da yapılacak okul ve tefrişatı için 1 milyon dolarlık hibe protokolüne imza attı.

Şanlıurfa Harran ilçesinde öncelikle Suriyeli çocukların eğitimine yönelik hizmet verecek 24 derslikli bir okulun yapılması için 1 milyon dolarlık hibe anlaşması yapmak amacıyla Şanlıurfa’ya gelen Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi, sabah saatlerinde Şanlıurfa Valiliği’ne geldi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Büyükelçi Choi, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra, Vali Erin tarafından makamda ağırlanmasının ardından, protokol imza törenine geçti.

 

CHOİ: İŞBİRLİĞİNİN ARTMASINI DİLİYORUM

Vali Erin’in isteği ile burada yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini dile getiren Büyükelçi Choi, Suriyeli mültecilere destek olmak anlamında Şanlıurfa’da güzel bir mutabakata imzalamak için bulunduklarını belirterek, Vali Erin’e samimi karşılamalarından dolayı teşekkür etti. Şahsı ve Kore Cumhuriyeti adına şükranlarını ifade eden Büyükelçi Choi, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha artması temennisinde bulundu.

 

VALİ ERİN: KORELİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Büyükelçi Choi’yi Şanlıurfa’da ikinci kez ağırladığını belirten Vali Erin ise, “Sayın Büyükelçi’yi Şanlıurfa’da görmekten büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. İki dost ve kardeş ülkeyiz, geçmişi çok derinlere giden tarihi bağlarımız var. Daha önceki ziyaretlerinde, burada yaşayan Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili konuyu kendilerine anlatmıştık, ilgiyle dinlediler ve döndükten hemen sonra hem Suriyeli, hem de Türk çocukların eğitimine katkı sunmak amacıyla bir okul yapımına karar verdiler. Bunun için hem Büyükelçimize hem de tüm Korelilere gönülden teşekkürlerimizi bir kez daha iletmek istiyorum” dedi.

 

OKUL ÇAĞINDA 150 BİN SURİYELİ ÇOCUK VAR

Vali Abdullah Erin, çok anlamlı bir protokole imza atıldığını belirterek, imzalanan protokolle Harran ilçesinde yeri hazır olan 24 derslikli bir okul inşa edileceğini ifade etti. Sadece Harran ilçesinde 22 binin üzerinde Suriyelinin yaşadığını, büyük bölümünün konteyner kentte 12 bininin ise ilçe merkezi ve köylerde yaşadığını söyledi. Şanlıurfa’da okul çağında toplam 150 bin kadar Suriyeli çocuk bulunduğunu, Harran’da ise bu sayının 6 bin olduğunu dile getiren Vali Erin, “Bu okul, oradaki çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmelerine katkı sağlayacak, Şanlıurfa-Türkiye ve Kore arasındaki kardeşlik, birliktelik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden de bir tanesi olacak” diye konuştu.

Vali Erin, Büyükelçi Choi’ye fahri hemşehrilik beratı vermek istediklerini ve bunun için de Büyükşehir Belediyesinden bir karar çıkması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

 

24 DERSLİKTEN OLUŞACAK

Valilik toplantı salonunda, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’ın imzaladığı protokol gereği, Şanlıurfa’da geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların eğitimi ve Türk Milli Eğitimine entegrasyonu için Harran ilçesinde yapılacak okula, Kore Cumhuriyeti Hükümeti tarafından 1 milyon ABD Doları bağış sağlanacak.

Efikap Özel Projesi adıyla Harran ilçesinde 5 bin 488 metrekarelik arsada, 1085 metrekarelik taban alanına inşa edilecek okul, 24 derslikten oluşacak. Mülkiyeti Milli Eğitim Bakanlığına ait olacak okulun, projesi çalışmaları ve inşaat işleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak okul, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.

 
KORELİLERİN İKİNCİ DESTEĞİ

Koreliler, daha önceden Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli göçmenlerin faydalanması amacıyla Akçakale ilçesine bağlı Akçamescit mahallesinde, arsası hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan Göçmen Sağlığı Merkezi inşaatını tamamlamışlardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142