Title of a News Article

Kuveyt heyetinden anlamlı imza...

Kuveyt heyetinden anlamlı imza...
banner206
 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in Kuveyt’e bir heyetle yaptığı ziyarette görüştüğü ATAA İnsani Yardım Derneği ile irtibatta olan hayırseverlerin destekleriyle, Eyyübiye ilçesinde 16 derslikli bir meslek lisesi ve 1 adet atölyenin yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.
Şanlıurfa Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ATAA İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Usame el Şedun, fon sağlayıcı Kuveyt Şebabül Hayr Ekibi (Kuveyt Sheikh Abdullah Al Nuori Charity Society’e bağlı) adına bağışçı Ali Al-Hemeidi, ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği muhatap sorumlusu Marvan Abdullah, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Şekeroğlu ile basın mensupları katıldı.
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveyt’e yaptıkları ziyareti hatırlatarak “O ziyaretimiz aslında, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yönelik bizimle birlikte gerçekleştirdikleri projeler ve işbirliğine teşekkür amaçlıydı. Bu vesile ile saygıdeğer Kuveyt Emiri başta olmak üzere buradaki hizmetlerde emeği geçen hayır kuruluşlarına ve bugün burada ağırladığımız çok değerli kardeşlerime tekrar teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Konuşmasında, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli çocukların tamamını okula kazandırmak istediklerini ifade eden Vali Erin, okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmenin yanında Arapça’yı da unutmamalarını istediklerini ve bu doğrultuda hazırlanmış müfredat uygulandığını dile getiren Vali Erin, okul çağı dışındaki Suriyeli gençleri de mesleki kurslara yönlendirdiklerini söyledi.
Vali Erin, sözlerine şöyle devam etti:
Bir yıla yakın bir zamandır, özellikle Kuveyt’ten ve kısmen de Katar’daki hayır kuruluşları, dernek ve vakıflarının katkılarıyla Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz ve Şanlıurfalı kardeşlerimize yönelik somut bazı projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün de Kuveyt merkezli Hayır Gençliği dediğimiz Şebabül Hayr ekibi bir okulun yapımı için protokol imzalıyoruz. İnşallah bununla birlikte büyük bir eğitim kampüsünün ilk adımı gerçekleşmiş olacak. 16 derslik ve bir atölyesinden oluşacak ve bir yıl içinde tamamlanacak meslek okulumuz için 400 dönümlük bir alan ayırdık. Bu alanı kademeli olarak meslek okullarıyla doldurmayı amaçlıyoruz.
Bugüne kadar yaptıkları destekler için Kuveyt Emirliğine, Kuveytli hayır derneklerine, vakıflara, Şeyh Abdullah El Nuri’ye ve yardım için kendini adayan, bugün aramızda bulunan gençlerin hepsine Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz adına teşekkürlerimi iletiyorum.
 
“TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLER DAHA İYİ DURUMDA”
Söz konusu okulun yapımı için bağışçı Kuveyt Şebabül Hayr Ekibi adına protokolü imzalayan Ali Al Hemeidi ise, Vali Erin’e ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarını sunarak, yaklaşık bir hafta önce ATAA İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Usame El Şedun aracılığıyla Vali Erin ile telefonda görüştüklerini, görüşmeden sonra Vali Erin’in bu konuda oldukça dertli olduğunu ve bu işe dört elle sarıldığını gözlemlediğini söyledi.
Şebabül Hayr ekibini oluşturan gençler olarak Suriye’de savaşın başlamasının ardından Türkiye, Ürdün ve Lübnan’da çalışmalara başladıklarını dile getiren Ali Al Hemeidi, Suriye içinde de insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini, faaliyetlerinin çoğunu ATAA İnsani Yardım Derneği ile birlikte yürüttüklerini ifade etti.
2012 yılından itibaren gıda ve ihtiyaç maddeleri, eğitim, kalkınma ve sağlık alanlarında insani yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Ali Al Hemeidi, yardım faaliyeti yürüttükleri üç ülkeden biri olan Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin çok iyi koşullarda yaşadıklarını ve imkânlardan faydalanabildiklerini gözlemlediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’de yaşayan herkese teşekkür etti.
 
Yapılan konuşmalar, protokolün imzalanması, Vali Erin’in gelen heyet üyelerine hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142