Title of a News Article

Leyla, okuluna yeniden kavuşacak

.

 Leyla, okuluna yeniden kavuşacak
banner206

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Leyla Aslan, maddi imkansızlıklardan dolayı bırakmak zorunda kaldığı okula tekrar kavuşacak.

Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri Ramazan ayı nedeniyle Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin talimatıyla yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı. Görevliler ilçede tespit ettikleri fakir ve yardıma muhtaç ailelerin durumlarını yerinde görmek amacıyla inceleme yaparken Leyla Aslan isimli 15 yaşındaki kız çocuğunun anne ve babasının ayrı olması nedeniyle aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla okulunu yarıda bıraktığını tespit etti.

Yetkililerin durumu Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye iletmesiyle Kaymakam Çiftçi aileyi ikna etmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Mahmut Aksu ile beraber Leyla Aslan’ın Cumhuriyet Mahallesi Ozan Sokaktaki evine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten haberi olmayan aile bireyleri Kaymakam Çiftçi’yi karşılarında görünce sevinç ve şaşkınlığı bir arada yaşadı.

Aileyi iki odalı evinde ziyaret eden Kaymakam Çiftçi durumu 50 yaşındaki anne Medine Aslan’dan dinledi. Anne Aslan, “Eşimin olmaması nedeniyle evde çalışanımız yok. Kendi başıma evimde dikiş dikerek çocuklarımı bakıp okutmak zorunda kalıyordum ancak zor oluyordu evimizde kira. Leyla daha önceleri hem okuyup hem çalışıyordu ancak ellerinin ve ayaklarının ağrımasından dolayı okula gidemiyordu ve para kazanıp evimizi geçindirmemiz için okulu bırakmak zorunda kaldı” diye konuştu.

Süleyman Şah İlköğretim Okulu 8.sınıfta okurken maddi imkânsızlıktan dolayı çalışmak zorunda kalıp okulunu bırakmak zorunda kalan Leyla Aslan ise konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Leyla Aslan, “Ne söyleyeceğimi bilemiyorum okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Bugün ne kadar mutluyum anlatamam Kaymakam amcama çok ama çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise Anne Medine Aslan’a yönelenerek, “Bu kardeşimizin tüm eğitim masraflarını, kırtasiye malzemelerini karşılayacağız. Okumak isten bir mum ışığı da olsa söndürmeyeceğiz. Onun gözyaşları artık sevinç gözyaşları olacak. Ben buradan bunun sözünü veriyorum Leyla’nın takipçisi olacağız bu okumak isteyen kardeşimiz için elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Maddi sıkıntılarından çocuklarını okula gönderemeyen ailelere seslenen Kaymakam Çiftçi, “Devletimiz büyüktür. Okumak isteyen kim olursa olsun bize başvursun tüm masraflarını karşılayacağız. Kim okumak isterse bizler onlara devletin birer temsilcisi olarak öncü olamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaymakam Çiftçi tarafından kızlarının eğitim masrafının karşılanacak olmasında ve kızlarının yarım bıraktığı eğitimine devam edecek olması Anne Medine Aslan’ı duygulanırken kız öğrenci Leyla ise gözyaşlarını tutamadı. Anneden çocuğunu okula gönderme sözü alan Kaymakam Çiftçi, Leyla'nın tarlada 2 ayda çalışarak kazanacağı parayı peşin olarak verirken, bayramlık kıyafetin yanı sıra ailenin diğer üyesi 13 yaşındaki kız çocuğuna bisiklet verdi. Aslan ailesinin 1 yıllık ev kirasının Kaymakamlık tarafından karşılanacağını söyledi. Anne Aslan kendilerine her konuda destek olan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye teşekkür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195