Title of a News Article

MEB'e kritik öneri...

MEB'e kritik öneri...
banner206

Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Tevfik Özlü katıldığı canlı yayın programında pandemi sürecine ilişkin gidişatla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Corona virüs salgınına ilişkin Türkiye'de tablo giderek ağırlaşıyor. İyileşen hasta sayısı günlerdir yeni vaka sayısının üzerinde. Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Tevfik Özlü son durumu canlı yayında değerlendirdi; "Rakamlar endişe verici" dedi.

Özlü, yüz yüze eğitime ilişkin de, pilot uygulama önerisinde bulundu.

"ZOR BİR DÖNEME GİRİYORUZ, ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ"

İşte Özlü'nün açıklamaları;

"Özellikle ölen hastalarımızın kaybettiğimiz yurttaşlarımızın sayısında artış var, ağır hasta sayımızda artış var, pnömoniye yakalanan hasta sayımızda artış var, toplam öl artış var günlük vaka sayılarımızı 1500'ün üzerinde, iyileşen hasta sayılarımız günlük vaka sayılarımızdan daha düşük.

Bütün bu parametlerin hepsine birden baktığımızda salgında tekrar zor bir döneme geri döndüğümüzü görebiliyoruz. Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz.

"VAKA ARTIŞLARI BÖYLE DEVAM EDERSE..."

Bazı zorluklar var ama henüz tümüyle kontrolden çıkmış bir durum söz konusu değil. Yani hastaların yönetimi ile ilgili şuanda ciddi bir sorun yok. Bazı yerlerde hastane doluluk oranları, yoğun bakım doluluk oranları yüksek bazı sorunlar lokal olarak yaşanıyor ama genel itibari ile henüz bu konuda ciddi bir sorunla karşı karşıya değiliz.

Ama bu vaka artışları böyle devam ederse orada da bir sorun yaşanabilir.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE İLGİLİ KRİTİK ÖNERİ

Okulların açılıp açılmama kararı o günlere yakın verilecek daha önümüzde 22 gün var. Bu süreç içindeki rakamların gidiş salgının seyriyle ilgili verilerin analiz ile ortaya çıkacak ama şuan itibari ile gördüğümüz gibi maalesef olumlu seyretmiyor.

Benim önerim buradan Milli Eğitim Bakanlığı'na bazı illerde seçilmiş bazı okullarda kısmen bazı sınıflarda bir pilot uygulama şeklinde yüz yüze eğitimin başlaması. Bu pilot uygulamanın çok faydası olur.

Hem biz bu süreçte okullarımızın pandemi sürecinde eğitime ne kadar hazır olduklarını görmüş oluruz. Yapılan hazırlıklar yeterli mi, bir sorun var mı, aksaklık hata var mı bunlar varsa ortaya çıkar ve bunları iyileştirme düzeltme fırsatı bulmuş oluruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195