Title of a News Article

Minik öğrenciler taramadan geçti

.

Minik öğrenciler taramadan geçti
banner206

88 yıllık TED tecrübesinin verdiği güçle öğrencileri geleceğe hazırlayan TED Şanlıurfa Kolejinde, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.
Öğrencilerin sağlığını da en az eğitimleri kadar önemseyen TED Koleji yönetimi, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla okulda ağız ve diş sağlığı taraması yaptırdı. 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen taramada, diş hekimi ve beraberindeki sağlık görevlileri, sınıfları tek tek dolaşarak, ağız ve diş sağlığını kontrol ettikleri öğrencilere, diş fırçalamanın önemini anlattı. 
DİŞ FIRÇALAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI
Sağlıklı dişler için fırçalamada dikkat edilmesi gereken hususlara da dikkat çeken sağlık görevlileri, öğrencilerden, dişlerini günde iki kez düzenli olarak, en az 2-3 dakika boyunca fırçalamaya özen göstermelerini istedi. Öğrencileri, kullandıkları diş fırçasını başkaları ile paylaşmamaları ve en geç 6 ayda bir değiştirmeleri konusunda da uyaran sağlık görevlileri, doğru diş fırçalamanın tekniklerini aktardı. 
“DİŞ HEKİMİ KORKUSUNU DA YENDİLER”
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda küçük yaşlarda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Biz de Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı fırsat bilerek bu taramayı gerçekleştirdik. Çok faydalı bir etkinlik oldu. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz, ağız ve diş bakımları konusunda bilinçlendirildi. Bu sayede birçok öğrencimiz, diş hekimi korkusunu da yenmiş oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142