Title of a News Article

Müdür İlci'den tavsiyeler

Müdür İlci'den tavsiyeler
banner206
Şanlıurfa’da ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 600 Bin öğrenci ve 25 Bin öğretmen 23 Ocak Cuma gününden itibaren yarıl yıl tatiline başlayacak. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yarıyıl tatilinde öğrencilerin bol bol dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

UĞUR BUDAK
2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısı 23 Ocak Cuma günü sona eriyor. Şanlıurfa’da 600 Bin öğrenci karne alarak tatile girecek. 58 Bin 1. Sınıf öğrencisi de ilk defa karne almanın mutluluğunu yaşayacak. Ayrıca Urfa’da görev yapan 25 Bin öğretmen de yarılı yıl tatiline girmiş olacak. Tatilin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak. 2014-2015 Eğitim-öğretim yılının da 12 Haziran’da tamamlanacağı öğrenildi.

 

İlci; Öğrencilerimiz ikinci yarıya dinlenerek dönsünler

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yarıyıl tatilinde öğrencilerin bol bol dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Urfastar’a açıklamada bulunan Müdür İlci, “Cuma günü 600 Bin öğrencimiz karne alacak. İlkokul 1. Sınıflarda okuyan 58 Bin öğrencimiz de ilk defa karne almanın heyecanını yaşayacaklar. Urfa genelinde 23 Bin öğretmenimiz de yarıyıl tatiline girecek. Yarıyıl tatilinde bütün öğrencilerimizin bol bol dinlenmelerini, kitap okumalarını ve gönüllerince eğlenmelerini istiyoruz. İkinci yarıya tatilden dinlenmiş olarak dönmelerini istiyoruz. Ayrıca velilere de birinci dönem boyunca çocuklarına vermiş oldukları destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığın ikinci dönemde de görmek istiyoruz” dedi.

 

“Sınıf mevcutları 30’lara indi”

Şanlıurfa’da son dönemlerde yapılan okullarla birlikte birçok okulda sınıf mevcutlarının 60 kişiden, 30’lara düştüğünü ifade ederek,Bu ilimiz adına gurur duyulacak bir tablodur. İkinci yarıda da yapımı tamamlanan okullarımız da hizmete girecektir” diye kaydetti.

İlci, Şanlıurfa’daki öğretmen açığına da vurgu yaparak, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığımızı sistemden görüyor. Buna göre öğretmen ataması yapacak. Tatilde yapılacak öğretmen atamalarının aslan payını yine Urfa’ya bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195