Title of a News Article

Müdür Turan'dan mesaj...

.

Müdür Turan'dan mesaj...
banner206
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayınladı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yayınladığı mesajında, sanatın usta istediğini ve ustanın ise emek ve sabır istediğini belirterek, "Emek olmadan, sabırla yoğrulmadan, bir ustaya varmadan eser olmaz. Olmaya çalışmak; yüreğine od düşmek, zora talip olmak, hiç bitmeyecek yollara koyulmaktır. Yolları kısaltacak olan ise sadece ‘usta’dır. Usta ise sizler yani öğretmenlerimiz. Öğrencilerimiz yetenekli de olsa ustasız olanı, dümensiz gemiye benzer; ne rotası bellidir, ne de kaptanı. Gün olur kayalıklara yelken açar, gün olur limanını şaşar. Her arzusunu kısa yoldan yerine getirmeye alışmış zihinler, tükettikçe tükendiklerinden habersiz olurlar. Yetenek, emek ve sabırla harmanlanıp ustaların ellerinde yoğrulmalı, işin içine adap ve erkan katılınca, ardından da tüm ustalar aşılır. Sözün kısası zeka, yetenek ve  yürek  usta ister, usta ise tâlip;  zora, sabra, emeğe, çileye ve ardından rahmet" diye ifade etti.

Mesajında, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere de seslenen Müdür Turan, şunları kaydetti;

"Bir çiçeği sularken ona hayat veririz ve bunun yanında yeni hayatlar meydana gelir. Minik bir yüreği hayata hazırlamakta buna benzer. O hayata ne kadar güzel hazırlanırsa ve sarılırsa geride yaşamaya değer iyi bir gelecek bırakır. Hayat bize sunulan en güzel armağandır. Bunun değerinde en güzel şekilde bilmek gerekir. Her nefes alışımızda ve verişimizdeki kısacık anı mutluluğa çevirmek gerekir. Bu mutluluğun temelinde iyi bir eğitim ve güzel bir gelecekte saklıdır. Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır.

Çocuklarımızın, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konudur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında önemli bir yeri olan İlköğretim, devamı gelecek uzun bir yolun başlangıcıdır.

İyi yetişmiş bir nesil, bizleri ve ülkemizi ileriye taşır. Güçlü ve kalkınmış bir ülkenin yolu da eğitimden geçmektedir.

İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, iyi bir ebeveyn iyi bir evlat iyi bir çocuk olmak çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak iyi bir eğitim yolu ile mümkündür. Bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Öğrencilerimizin her birinin ayrı kişilik özelliklerine sahip olduğu bilinciyle ve kendilerine özgü meziyetlerini ortaya çıkarıp onların yetenek ve idealleri doğrultusunda en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın birer birey olduklarını göz önünde bulundurarak, her türlü gelişimini tamamlaması için manen onların yanında ve onlara ışık tutmak için ilmi anlamda onların yanında, önünde olmalıyız.

 

"Hepimize görevler düşüyor"

Bu noktada tabi ki hepimize önemli görevler düşmektedir. Toplumun mihenk taşları olan öğretmenlerimiz, taşıdıkları ağır sorumluluğun bilinciyle kendilerini çok iyi yetiştirmeli, gelişen teknolojiyle birlikte değişen zamana ve hızla ilerleyen bilgi akışına iyi adapte olmalıdırlar. Ancak bu şekilde, hazırlayacakları irfan ordusu; ülkemizin, çağdaş uygarlık seviyesinin en tepesindeki hak ettiği yerini almasını sağlayabilecektir.

Bu düşüncelerle ve iyi dileklerle 2018-2019 eğitim-öğretim yılının milletimize, fedakârca çalışan maarif kadromuza ve sevgili öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195