Title of a News Article

Öğrenci Velileri Soruyor

Öğrenci velileri, devlet kitaplarını kullanmayıp yardımcı kaynaklardan ders işleyen öğretmen ve idareciler hakkında soruşturma açılmasını ve bu vurgun yolunun engellenmesini istediler.

Öğrenci Velileri Soruyor
banner206
 Devletin büyük masraflar yaparak öğrencilere ücretsiz dağıtımını yaptığı kitapları bir yana atarak dersleri yardımcı kaynaklardan işleyen öğretmen ve okul idareleri hakkında Bakanlığın Emrine Muhalefetten işlem yapılması gerekirken Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün emirleri hiçe sayması dikkat çekiyor.

Şanlıurfa’daki okullarda öğrencilere yardımcı ders kitapları ve çeşitli kaynaklar aldırarak dersleri bunlar üzerinden işleyip, Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılan kitapları kullanmayan öğretmen ve okul idarecilerini T.C. Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) şikayet eden bir velinin başvurusuna Milli Eğitim Bakanlığı cevap verdi.

Aldığı cevabı urfastar.com ile paylaşan veli, yönetmelik ve emirle yasaklanmış olmasına rağmen okullarda farklı kaynakları öğrencilere aldıran, aldırılmasına göz yuman öğretmen ve idareciler hakkında işlem yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016 yılında da bir genelge yayınladığını ve Valiliklerin bunu yapan öğretmenler hakkında soruşturma açmasını istediğini hatırlatan öğrenci velisi, “Gerek 2016 yılında, gerekse 2017 yılında bakanlığın kesin talimatı olmasına rağmen Şanlıurfa’daki çoğu okulda devletin dağıttığı kitaplar kullanılmayıp öğrencilere farklı kaynaklar almaları için baskı yapıldığını bütün Urfa biliyor. Buna rağmen kimse işlem yapmıyor. Bu vurgunun önüne geçilmiyor. Başta Sayın Valimiz Abdullah Erin’i, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizi bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

İşte bir velinin konuyla ilgili BİMER’e yaptığı başvuruya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevap:

“.....sayılı başvurunuz 26.10.2017 tarihinde PROGRAMLAR VE ÖĞRETİM MATERYALLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

Öğretmen ve öğrencilerimize ücretsiz dağıtımı yapılan ders kitaplarının dışındaki diğer yardımcı materyallerin okullarımızda reklam ve tanıtımının yapılmaması, satın alınması ve kullanımı konusunda öğrencilerimizin zorunlu tutulmaması gerektiği Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 28.09.2016 tarihli ve 10230228-200-E.10388448 sayılı yazısında belirtilmiş olmakla birlikte ayrıca 16.01.2017 tarihli ve 72847249-125.02-E.592246 sayılı Müsteşarlık Emri’nde de ; Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları/eğitim materyalleri dışında “yardımcı kaynak”, “test kitabı”, “tatil kitabı” vb. adlar altında diğer yayınların/materyallerin, Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği gereği okullarda/kurumlarda bulundurulmaması, reklâm ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilerimize aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması gerektiği ifade edilmiştir.

Diğer taraftan, öğrencilerimizin kitap, haber, görsel, video, ses, dergi, doküman, yarışma, uygulama vb modüllerin bulunduğu, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikleri geliştirilmeye devam eden ve ücretsiz olan EBA (Eğitim Bilişim Ağını)’yı ziyaret edebilmektedirler. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 22:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
kimbilir
kimbilir - 6 yıl Önce

Sayın veli, çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermek adına yardımcı kaynaklar kullanılmaktadır. devletin verdiği kitaplar ihtiyacı tam karşılamamaktadır .keyfiyet yoktur.

veli
veli - 6 yıl Önce

narlı ilk ögertim okulu karaköprü

SIRADAKİ HABER

banner195