Title of a News Article

Öğrenciler bu habere dikkat

Öğrenciler bu habere dikkat
banner206

TEOG’a sayılı günler kala Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörlüğü sınavlara girecek 8.sınıf öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, sınavlara girecek 8. sınıf öğrencilerinin öncelikle sınavların öğrendiklerimizi ne kadar özümsediğimizi ölçen bir değerlendirme olduğunu unutmaması, sınavın kişiliğin bir değerlendirmesi olarak algılanmaması gerektiği vurgulandı. Ortak sınavlara yönelik olumlu tutumun sürdürülmesi gerektiği ifade edilerek motivasyonun yüksek tutulması istenildi. "En önemlisi kendimize güvenmeli ve başaracağımıza inanmalıyız" denilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Sınavdan önceki günleri, rutin bir günümüzden farklı yaşamamaya özen göstermeliyiz. Sınavdan önceki günü fiziksel olarak çok yorulmayacağımız aktivitelerle geçirebilir, ailemiz ya da arkadaşlarımızla keyifli etkinliklerde bulunabiliriz. Sakatlanmaya, yaralanmaya yol açabilecek ağır sporlardan ve bedensel hareketlerden uzak durmalıyız."

 

BESLENMEYE DİKKAT

Beslenme düzenine dikkat edilmesi vurgulanarak, "Çünkü vücut direncinin düşmesi halinde çalışma isteği ve gücü azalacaktır. Sınav sabahı kahvaltı yapmaya çalışmalı, kahvaltımızda normalde yediğimiz besinleri tüketmeli, özellikle yağlı ve asitli gıdalardan uzak durmalıyız" denildi.

 

RAHAT KIYAFETLER TERCİH EDİN

"Sınavdan önceki akşamlar 22.30-23.00 civarında yatıp, sabah 6.30-7.30 civarında kalkmaya dikkat etmeliyiz" denilerek şu önerilere yer verildi: "Sınav günü rahat kıyafetleri tercih etmeliyiz. Kendimizi, başarımızı başkalarıyla kıyaslamamalı; motivasyonumuzu bozacak etkinliklerden ve konuşmalardan uzak durmalıyız. Sınav öncesinde ya da sınav anında kaygılanırsak kaygımızı kontrol edebileceğimizi unutmamalıyız. Olumlu düşünüp nefes egzersizleri ile sakinleşmeli ve sınavımıza kaldığımız yerden devam etmeliyiz.

Bugüne kadar en iyi yaptığımız denemelerde hangi teknikleri kullandıysak bu sınavlarda da aynılarını kullanmalıyız. Sorulara ön yargılı yaklaşmamalı, sorularla inatlaşmamalıyız. Turlama yöntemini mutlaka kullanmalıyız. Koyu renkle yazılmış, altı çizili, olumsuz ifadeli sorularda dikkatli olmalıyız.

Sınavdan bir gün önce çalışmayı önermiyoruz. Ancak kafanıza takılan bir şey varsa açıp bakabilir,süreli veya süresiz bir TEOG denemesi çözebilirsiniz. Öğleden sonra çalışmayı bırakıp dinlenmeliyiz. Sınav oturumları arasında soruları arkadaşlarımızla kritik etmemeli, bu durumun diğer oturumlarda gireceğimiz sınavları olumsuz etkileyebileceğini unutmamalıyız. Son olarak 27-28 Nisan’da gireceğiniz sınavların okulunuzda, arkadaşlarınızla yıl içerisinde olduğunuz sınavların bir benzeri olduğunu unutmayınız."  

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195