Title of a News Article

Öğrencilerle selfie çektirdi

Öğrencilerle selfie çektirdi
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, geçtiğimiz günlerde Ticaretliler Derneği tarafından düzenlenen ödül programına katılamadığı için başarılı olan öğretmenleri okullarında ziyaret ederek başarı belgelerini verdi. Sınıfları da gezen Başkan Ekinci, öğrencilere öğretmenlik yaparak hem ders verdi, hem de gelecekte hangi meslekleri edinebilecekleri konusunda nasihatlerde bulundu.

Şanlıurfa Turgut Özal Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde görev yapan ve Ticaretliler Derneği’ne üye olan Eğitimciler Osman Demirel, Mehmet Kısır, Emine Malbora, Selim Canlı ve Özge Tekin’e başarı belgelerini takdim eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ticaretliler Derneği Başkanı Niyazi Kocadağ’dan, desteklerden dolayı bir başarı belgesi aldı.

Okula yapılan ziyaret esnasında sınıfları da gezip öğrencilerle bir araya gelen Başkan Ekinci, nasihatlerde bulundu. Okulun eksiklikleri konusunda da öğretmenlerden ve öğrencilerden bilgi alan Başkan Ekinci, bank ve kameyle taleplerini yerine getireceğini söyledi.

“EĞİTİMİN, GELDİGİ NOKTAYI GÖRÜNCE GURURLANIYORUZ”

Öğrencilerle sohbet eden başkan Ekinci, ‘’Eğitimle ilgili kısıtların olduğu dönemleri hatırladıkça bu imkânları görünce bu ülkenin vatandaşı olarak seviniyoruz, gururlanıyoruz. Gençler geleceğimizin teminatıdır. İlerde bayrağı teslim edeceğimiz gençlerin  donanımlı olmaları, milli ve manevi değerlere sahip olmaları bizim açımızda da çok önemlidir.  Bu karşılıklı iletişim inşallah meyvesini verir. Sizler sahaya çıktığınız anda artık bizlere kenara çekilin diyeceksiniz. Sizlerin getirdiği, taşıdığı bayrağı çok ileriye, yükseğe taşıyacağız diyeceksiniz. Bizler bunlara inanıyoruz. Sizler mutlaka önünüze bir engel koymuşsunuzdur. Ama bu hedefe ulaşırken de en iyi mesleği değil de, en iyi yaptığınız mesleği yaparsanız çok daha doğru olur. Çünkü bu ülkenin iyi bir öğretmene, doktora, mühendise, sosyal bilimciye, felsefeciye de ihtiyacı var. Her alanda kendini iyi yetiştirmiş insanlara ihtiyaç vardır. Dolayısıyla ilginizin olduğu alanda en iyisi olmaya çalışınız. Hayat standartlarınızı yükselttikçe sizin giderlerinizde daha çok artacak. Dolayısıyla değişen bir şey yok. Boğazda geçen aynı lokmadır. Sizler aylık 1.000 TL’ye de çalışsanız, ayda 10.000 TL’ye de çalışsanız boğazınızda geçen aynı lokmadır. “dedi.

“EYYÜBİYE’Lİ GENÇLERİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ”

Öğrencilerinde sorularını yanıtlayan Başkan Ekinci, ‘’Çok genç nüfusa sahip bir ilçeyiz. Türkiye’de yaş ortalamasının 30’u geçtiğini biliyoruz. Şanlıurfa ilimizin ilçeler arasında ise ortalaması  20’dır. En genç nüfusa sahip ilçemiz ise Eyyübiye ilçesidir. Dolayısıyla bizlerin gençlere yapacağımız yatırımı bu yaş sınırını dikkate aldığımızda bizim bölgede ki hedefimiz olmalıdır. Eyyübiye ilçemizde şuanda 3 adet gençlik merkezinin temeli atılmış durumdadır. Şimdiye kadar gençlerin eğitimi konusunda ‘’Benim Evim Okulum’’ projesi kapsamında çalışma başlattık. 600 öğrencimize TEOG dersleri verdik. Yine gençlerimizin sportif faaliyetlerini bulundurmaları anlamında sosyal donatımlı spor komplekslerini oluşturuyoruz.  Gençlerimizin rahat edeceği alanlar konusunda da fiziki projelere başlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195