Title of a News Article

Öğretmenleri için oynadılar...

Öğretmenleri için oynadılar...
banner206
 TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, büyük bir özveri ve hoşgörü ile kendilerini yarınlara hazırlayan öğretmenlerine minnet duygularını hazırladıkları gösteri ile ifade ettiler.
 
TED’li öğrencilerin, “24 Kasım Öğretmenler Günü” için hazırladıkları kutlama programı,  duygu yüklü anlara sahne oldu.  Okulun konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, geçtiğimiz yıl şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın üniversite arkadaşları tarafından hazırlanan klibin gösterimi sırasında izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Törende okulun Yönetim Kutulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Aysun Çakmaklı’nın öğretmenlere mesajı okundu. Çakmaklı mesajında, Başöğretmen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; Cumhuriyet  sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözlerini anımsatarak, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, gelecek nesiller adına umut bağladığımız gerçek güç olan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
 
 
“ÖĞRETMEN TOPLUMUN GELECEĞİNİ YETİŞTİRİR”
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat ise öğretmenlere hitabında, öğretmenlerin geleceği şekillendiren birer mimar olduğunu belirterek, “Öğretmenlerin yetiştirdiği yeni nesiller toplumların geleceğini belirler. Öğretmenlerin yetiştirdiği bir öğrenci çıkar bir gün ülkesini kurtarır” dedi.
 
DÜNYANIN EN SAYGIN MESLEĞİ

Okulun en genç öğretmeni sıfatıyla günün önem ve anlamına ilişkin konuşma yapan Hüseyin İçen de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliğ’ini kabul ettiği 24 Kasım’ın 37 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlararak, öğretmenliğin dünyanın en saygın ve kutsal meslekleri arasında yer aldığını söyledi.  İçen, “Yüklendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, Türkiye’nin aydınlık geleceğini yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.
 
İçen’in konuşmasının ardından sahneye gelen 4. Sınıf öğrencileri günler öncesinden büyük bir emekle hazırladıkları gösteriyi sundu. TED Şanlıurfa Koleji öğrencilerinin, öğretmenleri hakkındaki düşüncelerinden derlenen video gösteriminin ardından sahneye Ortaokul Tiyatro Kulübü öğrencileri çıktı. Performansları ile usta oyuncuları aratmayan öğrencilerin hazırladığı “Öğretmenim Canım Benim” skeci büyük beğeni toplarken, izleyenlerin kahkahaları salonda yankılandı.
 
ÖĞRETMENLER DE KATKI SUNDU

Öğrencilerin gösterilerine öğretmenleri de katkı sundu. “Benim Adım Öğretmen” şarkısını seslendiren öğretmenlerin hazırladığı klip izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Müzik öğretmeni Duygu Işıkhan’ın yönettiği 2.sınıf öğrencilerinin solo-koro konseri büyük alkış aldı. Törenin en renkli anları ise öğrencilerin öğretmenlerini karikatürlerinden tanımaya çalışırken yaşandı.
 
TED Şanlıurfa Koleji’nde düzenlenen Öğretmenler Günü programı, öğretmenlere hediye takdiminin ardından son buldu.




Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142