Title of a News Article

Öncelikli kimler faydalanacak

Öncelikli kimler faydalanacak
banner206
 KYK burs ve kredi başvuruları başladı. 16 Ekim'de başlayan KYK burs başvuruları için son gün ne zaman? Başvurular nasıl yapılacak? KYK burs ve kredi başvuruları için ne gerekiyor? . İşte e-Devlet giriş ekranı ve KYK burs başvuruları hakkında detaylı bilgi....

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK)  yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı. 

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında Öğrenci  Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim  programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına  devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını 16-24 Ekim'de  e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da başvuruda  bulunabilecek.

Başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve  başvuruyu doğru şekilde tamamlamaları gerekiyor.

KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 24  Ekim Salı günü saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor.

Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler  arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

"Durumu uygun tüm öğrenciler öğrenim kredisi alabilecek"

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettikleri ekonomik, sosyal ve  eğitim durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla  teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen  sayıda öğrenciye burs verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler  öğrenim kredisi alabilecek.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için  öncelikle e-devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri,  bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri  gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz  sayılacak.

 

BURSTAN ÖNCELİKLİ FAYDALANACAKLAR

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü  bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde  engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,  Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz  ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin  ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No: 25  Çankaya /Ankara" adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine  kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal  İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK haftanın  yedi günü 24 saat hizmet veriyor. (milliyet)

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142