Title of a News Article

Onlar artık kalıcı...

.

Onlar artık kalıcı...
banner206

Suriye'de  yaşanan iç savaştan dolayı 4 yıl önce ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mülteciler artık her alanda Türkiye'ye adepte olmaya başladılar.
Türkiye'nin bir çok yerleşim bölgesinde bulunan yaklaşık 1.5 milyon Suriyeli   bir daha Ülkelerine dönmeyeceklermiş gibi çalışıyorlar. Suriye'de ki savaşın bitmeyeceğini ön gören ve savaşın bitmesi durumunda ise  Suriye'de yaşamanın artok mümkün olamayacağını anlayan Suriye'liler  Türkiye'de kalıcı olmanın yollarını buluyorlar.
Akçakale Süleyman şah konaklama tesislerinde kalan 12 Suriyeli öğrenci Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde okumaya hak kazandı.

Üniversite Okuma Hakkı Kazanan 12 Suriyeli Öğrenciler Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ I Makamında Ziyaret Ettiler.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kalan okul çağındaki Suriyeliler, ilk, orta ve lise eğitimlerini kamp içerisindeki okullarda sürdürüyor.

Türkiye'de devam ettikleri eğitimle liseyi bitiren Türkçe eğitimi alarak muafiyet sınavı kazanan öğrenciler ise Türkiye'deki yabancı öğrenciler için kontenjan ayıran üniversitelerde eğitimlerini sürdürebiliyorlar.

 

Suriyeli 12 Üniversiteli genç, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç ile birlikte  Kaymakamı Eyüp Fırat’ ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Eyüp Fırat eğitimin önemine vurgu yaptı.

Suriyeli öğrenci gayda Mustafa yaptığı konuşmada,:”Ben Gaziantep üniversitesini kazandım. ilk öğretim matematik öğretmen ligi Türk halkına Türk devletine verdikleri destekten dolayı minnaktarız”Dedi.

 

 Kaymakam Fırat ise, “Çadır kentimizde üniversiteyi kazanan Suriyeli kardeşlerimizi ağırladık öğrencilerimiz hızlı bir şekilde Türkçe öğreniyor,çok istekliler ders saatleri yetmiyor kendilerine bu meyvelerini de aldılar. Bu sene itibarı ile 12 öğrencimizi çeşitli bölümler çeşitli üniversiteleri kazandırdık.İnşallah önümüzdeki yılda bu sayıyı artıracağız ben buradan kendilerine ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim” Dedi.

Kaymakam Fırat, Üniversite öğrencilerine nasihatlerde bulunup, çeşitli hediyeler verdikten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195