Title of a News Article

ÖSYM'den o öğrencilere kötü haber...

.

ÖSYM'den o öğrencilere kötü haber...
banner206
 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bu yıl uygulamaya aldığı "sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması" uygulaması nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giremeyen adaylar için telafi sınavı düşünülmediği öğrenildi.

 

"KURAL KURALDIR"

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilgililer bunun bir kural olduğunu, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı ve saat 09.45'ten sonra sınav binalarına alınmayacakları konusunda aylar öncesinden gerekli uyarıların yapıldığını ifade etti.

 

"SINAV GİRİŞ BELGELERİNDE YAZILMIŞTI"

Öte yandan adayların sınava giriş belgelerinde yer alan temel kurallar arasında da sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı uyarısının yer aldığı kaydedildi.

 

BİNLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU

Mevcut kural bu yıl ilk defa uygulandığı için, öğrenciler sınava erken de gelse 15 dakika kuralı nedeniyle kapıda kaldı. Binlerce öğrencinin bu durumda olduğu ifade edilirken, bir yıllık emekleri 1 dakika için heba edilen bazı öğrenciler okul önlerinde protesto eylemi yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142