Title of a News Article

Şanlıurfa'da özel çocuklara özel bilgiler

Şanlıurfa'da özel çocuklara özel bilgiler
banner206
Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Dr. Cavit ÖZYEĞİN İlkokulu öncülüğünde başlatılan e-Twinning ‘’ Özel Çocuklara Özel Bilgiler ’’ projesi büyük bir heyecanla devam ediyor.

Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Halil BAŞIBEYAZ ,Özel Eğitim Öğretmeni Gümüşhan AKTAŞ ve Özel Eğitim Öğretmeni Esma ÇETİN tarafından yürütülen proje kapsamında özel gereksinimli öğrenciler kişilik gelişimlerinin yanı sıra hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Şanlıurfa’dan 4 Hatay’dan 1, Konya’dan 2, Sakarya’dan 1, Mersin’den 1, Adana’dan 1 olmak üzere ülke genelinden 10 özel eğitim öğretmeninin rehberliğinde uygulanan proje Şubat ayında başladı. Özel gereksinimli bireylerin mahremiyet eğitimini kazanması ve kendi bedenlerini koruyabilmesi için hayata geçirilen proje ile birlikte, öğrenciye mahremiyet eğitimi vermek, doğru ve yanlış dokunuşları ayırt edebilmesini sağlamak, örtülülük, gizlilik gibi temel kavramların yanında güven çemberi oluşturmak, başarı duygusunu tattırmak, özgüven duygusunu geliştirmek, cesaretini artırmak, duygularını ifade etme becerilerini geliştirmek ve teknolojik araçlarla tanışmalarını sağlamak gibi birçok kazanım hedefleniyor.

Proje içinde öğrencilere mahremiyet eğitimi verilmesinin yanı sıra her ay farklı sorumluluklar verilerek başarı duygusunu tatma, özgüven ve cesaretinin artması, algılama ve kendini ifade etme becerisini geliştirilmesi, aile okul iş birliğinin yeni bir alanda devam ettirilmesi de amaçlanmakta. Projeyi yürüten Müdür Yardımcısı İbrahim Halil BAŞIBEYAZ; “Her alanda desteğe ihtiyaç duyan özel gereksinimli bireylerin toplumda yerlerini alabilmeleri için hem bilişsel hem sosyal/kültürel hemde mahremiyet gibi önemli bir konuda desteklenmesi gerekmektedir. Bu proje kapsamında ilçemiz öğrencileri diğer illerdeki öğrenciler ile tanışıp ortak etkinlikler yapma şansı buluyorlar. Yenilikler ile ve yeni bilgiler ile özgüvenleri artıyor”dedi. Özel Eğitim Öğretmeni Esma ÇETİN; öğrencilerin birçok deneyim kazandığına, projenin keyifli bir şekilde devam ettiğine ve öğrencilerin yaşantılarına katkı sağlandığına vurgu yaptı. Özel eğitim Öğretmeni Gümüşhan AKTAŞ; Özel çocuklara özel bilgiler projesinin özel eğitim öğrencileri için bir gereklilik olduğunu, çocuklara mahremiyet eğitiminin küçük yaşlarda verilmeye başlanıp bu konuda çocukların bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu projeyle birlikte çocukların kendi vücutlarını tanımalarını, kişisel alan kavramını öğrenmelerinin, bedensel farkındalığı artırmanın yanı sıra her ay verilen etkinliklerle birlikte çocukların görev ve sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyoruz dedi. Ayrıca proje kapsamında web2 araçlarının yoğun olarak kullanılmasının çocuklarımızın istekli olmasını artırdığını ve teknolojiyi eğitime entegre etmemizi sağlıyor dedi. Kurum müdürü İmam Bakır AYDIN; ilçemiz özel eğitim öğrencilerini daha bağımsız bir hayata hazırlamak için projenin çok faydası olacağını ve proje yapılırken her türlü desteğin öğretmen ve öğrencilere verileceğini söyledi. İlçede yürütülen e-twinning projelerinin okulu daha yenilikçi ve çocukları her yönüyle desteklemeye yönelik artıları olduğunu, öğretmenlerin de yeni proje ve fikirlere istekli hale getirdiğini söyledi. Ayrıca bu projenin yeni projelere ışık tutacağını belirtti.
Proje ile ilgili detaylı bilgilere https://twinspace.etwinning.net/160909/home bağlantı adresinden ulaşılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195