Title of a News Article

Şanlıurfa TED Koleji takdir topluyor

Şanlıurfa TED Koleji takdir topluyor
banner206
Ülke sorunlarına karşı çözüm üretme, yüksek ahlaklı, bilimsel düşünen, empati kurabilen, iletişim becerileri kazanmış, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Türk Eğitim Derneği (TED) Şanlıurfa Koleji, gerçekleştirdiği projelerle öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci aşılıyor.

Geçen sene “Bir Çift Mutluluk” projesi kapsamında Şanlıurfa’nın dezavantajlı bölgelerindeki köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı bağışında bulunan TED Koleji, bu yıl Kalecik Köyü okulunu yenileyerek, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attılar.

 

 Hazırladıkları sanatsal aktivitelerin davetiyelerinden toplanan kaynak ile fiziki olarak oldukça yıpranmış bir köy okulunun boya, badana ve tadilatını yaparak yeni bir çehreye kavuşturan TED’li öğrenciler, bu örnek davranışlarıyla arkadaşlarını sevindirmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

Öğrencilerin okuldaki çalışmalarına eşlik eden TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, onur duydukları bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdiklerini söyledi. Geçen yıl “Bir Çift Mutluluk” projesi kapsamında köy okullarındaki yoksul öğrencilere ayakkabı dağıttıklarını hatırlatan Şamat, “Bu faaliyetleri öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sanat geceleri çerçevesinde yapıyoruz. Programın davetiyelerini velilerimize veya okul dışarıdaki başka misafirlere satıyoruz. Buradan toplanan gelirleri bu projelerde kullanıyoruz.”dedi.

 

Aynı amaç doğrultusunda bu yıl Kalecik Köy İlkokulunu yenileme kararı aldıklarını ifade eden Şamat, “Eski halini de bildiğim okulun fiziksel ortamını güzelleştiren öğrencilerim ve velilerimle gurur duydum. Fiziksel ortamı iyileştirilen okulda çocuklarımız bundan böyle daha olumlu koşullarda eğitim-öğretim göreceklerdir. İnşallah sosyal sorumluluk projelerimizi her yıl daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Öğrencilerimizi bu yardımlaşma ve dayanışma kültürle yetiştirerek, bir süre sonra artık bu anlamda kendi ürettikleri projeleriyle bizlere gelmelerini sağlamış olacağız. Bu vesileyle bizlere katkı sağlayan velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve Kurucu Temsilcimiz Aysun Çakmaklı’ya çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.



TED Şanlıurfa Koleji Kurucu Temsilcisi Aysun Çakmaklı ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kurulan ve Cumhuriyetle birlikte büyüyen TED’in çevresindeki sorunlara karşı duyarlı, dünya vatandaşlığı vizyonuna sahip gençler yetiştirdiğini kaydetti.

 

Kalecik İlkokulu Öğretmeni İlknur Yurdusev ise daha önce okulun fiziksel ortamının önceki halinin oldukça yıpranmış bir durumda olduğuna dikkat çekerek, “Zor şartlarda eğitime devam ediyorduk. Okulumuza yaptıkları tadilat dolayısı ile TED Koleji’ne teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195