Title of a News Article

Şanlıurfa'da teog skandalı

Şanlıurfa'da teog skandalı
banner206
Aktif Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, TEOG sınavında herhangi bir yere yerleştirilemeyen 1200 öğrenciden 850 tanesinin Karaköprü’deki GAP Anadolu Lisesi’ne,  350 tanesinin ise Osmangazi Anadolu Lisesi’ne ( sırrın ) yerleştirildiğini söyledi.
 
MİLLİ EĞİTİM İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYOR 
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Osmangazi Anadolu Lisesi idaresinden, yerleştirilen 9.sınıf öğrencilerinin sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili devre eğitim yapmasını istediğini eleştiren Aktif Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, milli eğitimin işin içinden çıkamadığını hatırlattı.
 
ÖĞRENCİLER KADAR ÖĞRETMENLER DE MAĞDUR EDİLİYOR
Öğretmenlerin de öğrencilerinde mağdur edildiğini dile getiren Aktif Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak şöyle konuştu;” Eyyubi’ye ilçesinde oturan çocuklar da bu okula gönderilenler arasında. Osmangazi Anadolu Lisesi idarecileri ise bu durumdan muzdarip.
 
Okullarında ikili devre eğitim yapılması halinde sabah 8 saat ders, öğleden sonra 8 saat ders sabah ders başlangıcı saat 06:00,akşam ders çıkışı ise saat 19:10 olmak zorunda olacak. Bunun yanı sıra okulda Almanca-İngilizce-Matematik-Din Kültürü gibi değişik branşlarda öğretmen eksiği de bulunuyor. Ayrıca  ücretli öğretmeleri bile yok. Öte yandan  Eyyubiye’de oturan bir öğrencinin sabah saat 06.00 da bu okula ulaşımı nasıl olacak? Akşam saat 19.10 da okuldan çıkan bir öğrenci, özellikle kız öğrencilerin güvenlik sorunu nasıl halledilecek?  Bunun gibi birçok sorun cevap bekliyor? Bir an önce sıkıntının giderilmesi istiyoruz”

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 09:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
EĞİTİMCİ
EĞİTİMCİ - 10 yıl Önce

haber de çok yanlış bilgi var. b defa tek bir ücretli öğretmeni yok çünkü ihtiyaç yok. öğretmen kadrosu tam ve hepsi branş öğretmeni kadrolu

SIRADAKİ HABER

banner195