Title of a News Article

Şanlıurfalı öğrenciler Amerika’ya gidiyor

.

Şanlıurfalı öğrenciler Amerika’ya gidiyor
banner206

Milli Eğitim Bakanlığı 10’uncu ve 11’inci Uluslararası Robot Yarışması ‘Robotina’ kategorisinde şampiyon olan Şanlıurfalı öğrenciler, 16-18 Temmuz 2017 tarihlerinde Amerika’nın Washington D.C. şehrinde yapılacak olan First Global Challenge yarışmasına katılacak.

160 Ülkenin katılımı ile gerçekleşecek organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek olan Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 6 kişilik ekip, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve öğretmenleri Mehmet durak Akkaya ile birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Öğrencilerin, biçerdöverden esinlenerek yaptıkları robot hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, robotun imalatı için gerekli olan malzemelerin Amerika’dan dünyanın 160 ülkesine gönderildiğini ve bu malzemelerden özgün robotlar yapılmasının istendiğini söyledi.

Öğrencilerin moral motivasyonu açısından pozitif etki edecek bir çalışma olduğunu, orada elde edilecek başarıdan ziyade katılıyor olabilmelerinin önemli olduğunu söyleyen Turan, “Öğrencilerimizin Şanlıurfa’da yaptıkları robotlarla, Çin’deki öğrencilerin yaptığı robotları yarıştıracaklar. İnanıyorum ki bu yarışmadan sonra okullarımızda ve öğrencilerimizde robot ve sistem eğitimi konusunda okullarımızda daha fazla farkındalık oluşu” dedi.

Türkiye adına Şanlıurfa’dan katılacak öğrencilerin yaklaşık iki aylık sürede yaptığı robotun çevreci bir konseptte tasarlandığını, böylece dünyada azalan temiz su kaynaklarına yönelik projelere dikkat çektiğini ifade eden Turan, kirli ve temiz suyu ayırt etme özelliğine sahip olan robotlarının çevre duyarlılığını artırmayı da hedeflediğini belirtti.

Yaptıkları robot hakkında bilgi veren öğrencilerden ekip proje lideri Mehmet Şeker ise, sadece robot hazırlayarak değil, çeşitli videolar, yazılar ve görseller hazırlayarak katıldıkları yarışmada Şanlıurfa’nın tanıtımını da yapacaklarını söyledi.

Yarışmaya katılacak öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul eden Vali Erin, proje dokümanlarını inceleyerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Bilim ve teknolojiye yönelik çalışmaların önemine değinen Vali Erin, yarışmaya katılacak ekibi tebrik ederek başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142