Title of a News Article

Sayın Bakan, kızların sesine kulak verin...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde eğitimden uzak kalan 6 kız öğrenci, uzaktan eğitimden de bir hayli uzaklar.

Viranşehir ilçesinin Karataş mahallesi kırsalında yaşayan 7 çocuklu ailenin okul okuyan 6 kız çocuğu, uzaktan eğitimlerini sadece ellerinde olan kitaplarla sürdürüyorlar. 7 çocuk babası Ömer Ülger, geçim sıkıntısı çekerken, bir yandanda kız çocuklarını okutabilme çabasıyla savaşıyor. 

Kız çocuklarının okutulması konusunda duyarlılığını gösteren Baba Ömer Ülger, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenerek yardım istedi. Zübeyde, Medine, Emine, Esmanur, Elif ve Nursel Ülger'in uzaktan eğitimlerini tamamlamaları için tablet şart. Ama baba Ömer Ülger'in geçim kaynağı olmadığı için bir tablet alabilecek paraya bile sahip değil. 

OKUMAK İSTİYORLAR

Kız çocukları; Zübeyde, Medine, Emine, Esmanur, Elif ve Nursel okul okumak istiyor. Pandemi nedeniyle uzun bir süredir eğitimden uzak kalan kızlar ellerindeki kitaplarla idare etmeye çalışıyorlar. Ellerinde bulunan kitaplarla tekrar yapmakla ne kadar yol kat ederler tabi orası meçhul görünüyor. 

Okul okuma istekleri, babanın okutma gayreti bölgede örnek teşkil ediyor. Kız çocuklarının eğitimlerini düzenli bir şekilde sürdürebilmeleri için tablet ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bu yüzden de 6 kız çocuğu ve Baba, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenerek tablet istediler. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195