Title of a News Article

Şehit öğretmenin ismi verildi

Şehit öğretmenin ismi verildi
banner206
Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçe Kaymakamı Ali Yılmaz, Devteşti Mahallesi’nde bulunan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 17.10.2016 tarihinde öğretmenlik yaptığı Batman’da bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verilerek kurulan kütüphanenin açılışını yaptı.


Kütüphane ile ilgili Kaymakam Ali Yılmaz’a bilgi veren okul öğretmenlerinden Zeynep Salih, “120 kitap ile başladığımız kütüphane oluşturma yolunda 4650 kitaba ulaşmış durumdayız. Sosyal medya ve yazılı medya aracılığıyla hayırseverlere ulaştık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle de kamu kurumlarına ulaşabildik. Böylece Türk ve Dünya klasiklerinin bulunduğu kütüphanemizi vücuda getirebildik. Kütüphanemizde kitapların yanı sıra satranç ve mangala gibi öğrencilerin stratejik düşünmesini destekleyecek oyunlarımız da mevcuttur. Bu kütüphanenin kurulmasında bize yardımcı olan herkese teşekkürlerimiz sunarız” dedi.  






Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen okul yönetimi ve öğretmenlerden bilgi alan Kaymakam Ali Yılmaz “Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın adının böyle bir kütüphanede yaşatılması oldukça önemlidir. Gençlerin, öğrencilerin farkındalığını arttırmak ve bilinçli nesiller yetiştirmek için şehitlerimizin adlarının bu şekilde yaşatılması örnek bir davranıştır. Bu vesileyle şehit öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’a Allah’tan rahmet diliyor ve bu kütüphanenin oluşturulmanda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  Konuşmanın ardından şehit öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın üniversite sıralarından sınıf arkadaşı olan müzik öğretmenleri tarafından da kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen öğretmenlerden Zeynep Salih'e teşekkür plaketi Kaymakam Ali Yılmaz tarafından verilirken, Ahmet Burak Tekineşen’e Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Seval Bulut’a ise Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz teşekkür plaketlerini takdim ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195