Title of a News Article

Sınırda yetenekler sergilendi

Sınırda yetenekler sergilendi
banner206
 Sınırın sıfır noktasında yetenek sergisi
Ceylanpınar Mevlana Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri yaptıkları ürünleri Öğretmenevi'nde açtıkları Teknoloji ve Tasarım Görsel Sanatlar Sergisi'nde sergiledi. Düzenlenen sergiye Ceylanpınarlı vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Sınırın sıfır noktasında bulunan Mevlana Ortaokulu öğrencileri öğretmenleri Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Selcan Erbaş ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hüseyin Özmen önderliğinde hazırladıkları ürünleri sergiledi. Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen Teknoloji ve Tasarım Görsel Sanatlar Sergisi'nin açılışına Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Cemal Karatay, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılınç, Mevlana Ortaokulu Müdürü Atıf Emre Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

SERGİDE BİRBİRİNDEN ÖZEL ÜRÜNLER SERGİLENDİ
Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Selcan Erbaş ile beraber sergiyi gezen Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Cemal Karatay, öğrencilerden sergilenen ürünler hakkında da bilgi aldı. Başkan Vekili Karatay ve belediye meclis üyeleri ise sergide öğrencilerin kendi elleriyle yapmış olduğu Türk Bayrağı'nı satın alarak sergiye destek oldular. Birbirinden özel ve güzel bin 500 civarında eserin yer aldığı sergide ebru, tuval, akrelik, taş boyama, kara kalem, mukavva, kurumuş yaprak ve mobil çalışmalar yer aldı. Öte yandan sergi kapsamında okul öğrencileri folografi, origami, maket, bez bebek ve ev tasarımları gibi alanlarda da el becerilerini geliştiriyorlar. 

"SANAT MİLLETLERİN YÜKSELMESİNDE Kİ EN ÖNEMLİ BASAMAKTIR"
Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Cemal Karatay, sanatın milletlerin yükselmesindeki en önemli basamak olduğuna dikkat çekti. "Görsel sanatlar dersi maalesef bizim ülkemizde hep geri planda kalmış. Ben bunun çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Türkiye’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözü ile aslında sanatın ne kadar önemli olduğunu dile getirmeye çalışmıştır. Öğretmenlerimiz diğer teorik dersler kadar görsel sanatlar dersinin de ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza yansıtmaya çalışmışlar. Burada aslında çocuklar sadece resim yapmayı öğrenmemişler. Sanatçıların nasıl bir hayatı olduğunu ve ülkemizdeki ünlü resim sanatçılarını da öğrenmişler. Sergiyi gezdik ve birbirinden muazzam ürünler ile karşılaştık. Sanat milletlerin yükselmesinde ki en önemli basamaktır. Ben sergi de emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

"CEYLANPINAR HALKI İLE BU ETKİNLİĞİ PAYLAŞMIŞ OLMAKTAN BEN VE ÖĞRENCİLERİM ÇOK MUTLUYUZ"
Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Selcan Erbaş, sergiyi Ceylanpınar halkı ile açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Erbaş, "Mevlana Ortaokulu olarak Suriye sınırında bir yıl boyunca öğrencilerimizle çalıştık. Toplamda 2 bin farklı eser arasından bin 500 tanesini  bugün Öğretmenevi bahçesinde sergiledik. Ceylanpınar halkı ile bu etkinliği paylaşmış olmaktan ben ve öğrencilerim çok mutluyuz. Ayrıca zamanını ayırarak sergimize gelen ve bizlere destek olan Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Cemal Karatay ile belediye meclis üyelerine ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142